Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-04-2021

Foo Fighters - Live At Hyde Park (dvd)
Jaar van release: 2008
Label: Sony/BMG
Foo Fighters - Live At Hyde Park (dvd)
De Foo Fighters namen eind 2006 het live-album Skin And Bones op in Los Angeles. Het betrof een akoestisch optreden waaraan veel extra muzikanten meewerkten. Om de release wat aantrekkelijker te maken ging de Britse versie over de toonbank met een extra schijfje in de hoes. Op deze bonusdisc stond het optreden van de band in het Londense Hyde Park, van juni dat jaar. Pas twee jaar later belandt de dvd op het bureau van uw recensent.

Kwalitatief is er niks mis met deze dvd. Althans, met het optreden, dat op een rustige manier wordt weergegeven, met op gepaste momenten versnellingen om het wat flitsender te maken. Zoals tegenwoordig standaard het geval is kan de kijker kiezen uit een 5.1-mix en voor de ouderwetse kijker is er nog altijd de fraaie stereo-optie. DTS ontbreekt. Wat ik ook mis is enig bonusmateriaal. Het concert duurt 75 minuten, dus van die 4,7GB moet genoeg ruimte over zijn voor wat backstagebeelden, een exclusief interview of wat mijn part een videoclip of vijf. Niks van dat alles. Geen seconde bonusmateriaal en ook geen easter eggs. De koper moet het doen met de veertien songs van het optreden, een beetje karig dus.

Toen dit optreden werd vastgelegd was het meeste recente album, Echoes, Silence, Patience & Grace nog in de maak, dus geen nummers van die plaat. Verder komt er een hele rits aan Foo Fighters-klassiekers langs, zoals All My Life, Best Of You, Learn To Fly en Monkey Wrench.

Dat frontman Dave Grohl een metalliefhebber is, is geen geheim. Zo verscheen in 2004 de cd Probot van zijn gelijknamige project. Hierop deden een aantal gerenommeerde namen uit de metalscene mee, waaronder Lemmy van Motorhead. Verrassend genoeg stond Shake Your Blood, het nummer waarop Lemmy meedeed, ook op de setlist die avond in juni en zingt Mr. Kilmister himself (zowaar zonder basgitaar om zijn nek!) mee. Het hoogtepunt beleven we zoals het hoort tijdens de toegave, waarin Brian May en Roger Taylor van Queen meespelen op hun eigen Tie Your Mother Down, en waarin Grohl afsluiter Everlong op een grote uitloper in het publiek grotendeels solo voor zijn rekening neemt. Als voor het laatste couplet de andere bandleden invallen volgt gelijk een kippenvelmoment.

Neemt niet weg dat Live In Hyde Park te weinig biedt. Het optreden is goed, het document matig. Een dvd van slechts vijfkwartier is een band van dit kaliber onwaardig. Dan haal je voor een paar euro meer met Skin And Bones een veel mooier product in huis.

Tracklist:
1. In Your Honor
2. All My Life
3. Best Of You
4. Times Like These
5. Learn To Fly
6. Break Out
7. Shake Your Blood
8. Stacked Actors
9. My Hero
10. Generator
11. DOA
12. Monkey Wrench
13. Tie Your Mother Down
14. Everlong

Score: 66 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 28 juli 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Foo Fighters - Live At Hyde Park (dvd)
Reactie van Dan op 28-07-2008 om 13:16u
Score: 100 / 100

jij bent gewoon een vervelende zeiklul.. altijd maar klagen.

Foo Fighters - Live At Hyde Park (dvd)
Reactie van Elly op 28-07-2008 om 17:20u

Ik dacht dat dit een site met metal bands was....

Foo Fighters - Live At Hyde Park (dvd)
Reactie van Ruud op 28-07-2008 om 17:53u

@Dan; Je hebt natuurlijk ook helemaal geen reet aan een recensie waar alleen positieve opmerkingen in staan. Prima recensie.

@Elly; Er staat hier zoooo veel hardrock dat ik een beetje gewone rock prima er bij vindt passen

Foo Fighters - Live At Hyde Park (dvd)
Reactie van Een Metalfan op 30-07-2008 om 22:35u

@Elly: op welke planeet woon jij?
Het stikt hier ook van de gewone hardrock (gelukkig).......................

Foo Fighters - Live At Hyde Park (dvd)
Reactie van Kurt Cobain op 27-08-2008 om 21:28u
Score: 15 / 100

2 goede nummers in je repertiore hebben en dan zoveel platen verkopen, ik snap het niet meer?!?