Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

Grave - Dominion VIII
Jaar van release: 2008
Label: Regain Records
Grave - Dominion VIII
Waar Grave opstaat zit ook Grave in. Dominion VIII is alweer het achtste album van de Zweden en er is (gelukkig) niks veranderd. De Zweden schotelen ons weer een portie onvervalste old school death metal zonder franje voor waar je u tegen zegt.

Dominion VIII opent met A World In Darkness dat naast de typische uptempo death metal riffs ook ruimte biedt aan slepende, bijna doomy passages. Waarna een mokerslag in de vorm van Fallen (Angel Son) des te harder aankomt. Of wat te denken van Sinners Lust en het afsluitende 8th Dominion.

Dominion VIII is geen album waar klassiekers van het formaat You’ll never see... of Soulless opstaan, maar wel een album waar Grave laten zien dat ze nog steeds niet tot het oud ijzer gerekend kunnen worden. Botte riffs, krakende solo’s, hakkende drums en de typische grunt van Ola Lindgren. Tel hierbij een productie op die zo uit de jaren negentig kon komen en als old school liefhebber kun je je lol niet op.

Echt veel is er over een album als dit niet te zeggen. Vond je Grave nooit iets dan kun je dit album aan je voorbij laten gaan, hou je echter van onvervalste Zweedse death metal van de oude stempel dan is Dominion VIII een plaat die duidelijk in je kast thuishoort.

Tracklist:
1. A World In Darkness
2. Fallen (Angel Son)
3. Deathstorm
4. Stained By Hate
5. Bloodpath
6. Annihilated God
7. Sinners Lust
8. Dark Signs
9. 8th Dominion

Score: 81 / 100

Reviewer: Jan
Toegevoegd: 18 juni 2008

Koop dit album in

Meer Grave:

[ Terug naar de Album Reviews ]