Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

22-10-2021

Cephalic Carnage - Conforming to Abnormality (re-release)
Jaar van release: 2008
Label: Relapse Records
Cephalic Carnage - Conforming to Abnormality (re-release)
Als je in 1998 tegen de heren van Cephalic Carnage had gezegd dat men een aantal jaar later op festivals als Roadburn, Graspop en Neurotic Deathfest had gespeeld hadden ze je waarschijnlijk voor gek verklaard, maar niets is minder waar. In 10 jaar tijd hebben deze hydro grinders een behoorlijke carrière gemaakt met hun geflipte, humoristische en spastische vorm van grindcore.

Relapse heeft besloten om het album waar het allemaal mee begon, Conforming to Abnormality, opnieuw uit te brengen en naast een nieuw jasje en een nieuwe mix te voorzien van een waslijst aan bonustracks. 21 zijn het er, en dat brengt het totaal op deze re-release op 28 nummers.

Nummers als Analytical en Waiting for the Millennium (ja..dat deden mensen in 1998 nog) tonen aan dat Cephalic Carnage toen al een erg vooruitstrevende band was die erg goed met hun instrumenten wist om te gaan, al was het allemaal nog een stuk ongepolijster dan wat men tegenwoordiger ten gehore brengt. De bonustracks zijn grotendeels afkomstig van hun split met Anal Blast (wat is er ooit van die band terecht gekomen?) en zijn leuk voor de verzameling maar over het algemeen niet al te serieus te nemen door hun korte duur en belachelijke songtitels.

Vaak maken platenlabels zich er makkelijk vanaf door er bij een re-release even een ander hoesje tegenaan te gooien en snel wat geld te cashen. Relapse heeft dat met Conforming to Abnormality zeker niet gedaan waardoor deze re-release zeker de moeite waard is geworden.

Tracklist:
1. Anechoic Chamber
2. Jihad
3. Analytical
4. Wither
5. Regalos De Mota
6. Extreme Of Paranoia
7. A.Z.T.
8. Waiting For The Millenium
9. Live At Your Mom's House
10. Exhumed Remains
11. Britches
12. The Struggle
13. Trailor Park Meth Queen
14. Phantom Pharter
15. Strung Out On Viagra
16. Perversions And The Guilt After
17. Stepped In Cow Shit Blues
18. Father Pederast
19. Once More With Out Feeling
20. Untitled
21. Untitled
22. Shut Up
23. Novacaine (Re-Installing Teeth)
24. Shrump Po' Boy
25. Celebrate
26. Occular Penile Recepticle
27. Dave's Lunch
28. Untitled

Reviewer: Armand
Toegevoegd: 10 juni 2008

Koop dit album in

Meer Cephalic Carnage:

[ Terug naar de Album Reviews ]