Enquête

Deze zomer gaat Iron Maiden in het Gelredome en op Graspop overwegend oude klassiekers spelen. Daarna wil de band echter tijdens een (intiemere) zaaltournee het recente dubbelalbum Senjutsu integraal spelen. Kijk jij daar naar uit?

Ja, ik wil Senjutsu graag in zijn geheel live horen
Heel Senjutsu hoeft van mij niet zonodig, maar ik ga toch wel
Ik moet er nog eens over nadenken of ik naar die tournee wil
Ik zou het op een festival bekijken, maar ga niet naar een aparte zaalshow
Ik vind Iron Maiden live leuk, maar sla de Senjutsu-tour liever over
Ik ga alleen naar shows waarbij Iron Maiden vooral oude nummers speelt
Ik hoef Iron Maiden sowieso niet (meer) live te zien, ongeacht de setlist
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  27 januari:
 • Bullet For My Valentine
 • 29 januari:
 • Ann My Guard en Kingfisher Sky
 • Fleddy Melculy en Rise A Thousand
 • Up The Irons
Kalender
Vandaag jarig:
 • Daniel González (Darksun) - 41
 • Heikki Pöyhiä (Twilightning) - 41
 • Huddie "Lead Belly" Ledbetter† - 134
 • Jarpen (Elvenking) - 44
 • Kita (Lordi) - 48
 • Louie Clemente (Testament) - 57
 • Melissa Bonny (Ad Infinitum) - 29

Vandaag overleden:
 • Jimmy Bain (Dio) - 2016
Review

Kludde - In Den Vergetelheid
Jaar van release: 2008
Label: Sandstorm
Kludde - In Den Vergetelheid
Je moet nog altijd flink zoeken naar écht goede black metal releases in Nederland en Vlaanderen. Aan goede death metal nog altijd geen gebrek, maar black metal lijkt een beetje achtergesteld te zijn in deze regionen. Daar komt de laatste tijd gelukkig weer een beetje verandering in. Naast de immer voortrazende stofzuigerbandjes in de underground, komen er ook steeds meer kwalitatief goede black metal bands boven drijven. Bands als bijvoorbeeld: Axamenta, Thurisaz en Carach Angren leverden de laatste jaren uitstekende albums af.

Ook Kludde slaat met In Den Vergetelheid de spijker precies op de kop. Dit is echt een verdomd lekker plaatje geworden. De split met Wanhoop was al een traktatie, maar de Vlaamse band zet op deze eerste volledige schijf een nog veel betere prestatie neer. Vuig gitaarwerk, smerige zangpartijen en een lekker logge productie vormen de voornaamste ingrediënten op dit album, maar de band voegt daar nog zoveel meer aan toe. Neem het fantastische Methamorphosis. Een nummer dat maar liefst tien minuten klokt, maar de band weet de verveling perfect te voorkomen. Dat is vooral te danken aan de geweldige thrashriff die op gezette tijden naar voren komt. Na het woeste begin springt de band over op een sfeervol 'doomy' middenstuk, waarin een zeer desolate sfeer wordt neergezet. Aan het einde van het nummer gooit men er nog even genadeloos de beuk erin. Heerlijk!

De invloeden van de band komen zowel uit de hoek van de traditionele thrash metal, als uit de rauwe black metal. Die combinatie wordt af en toe overgoten met gure gitaartonen, die soms aan post-rock doen denken. In het korte Egnis Fatuus meen ik zelfs wat rock 'n roll (Carpathian Forest) invloeden te bespeuren.

Een prima schijf van deze black metallers. Geen overbodige franje, maar de pure essentie. Elke noot is functioneel en de productie laat elke toon goed uit de verf komen. Liefhebbers van goedgespeelde black metal met een vleugje melodie, kunnen overgaan tot blinde aanschaf.

Tracklist
1. Branden In D'Helle
2. Metamorphosis
3. Ignis Fatuus
4. Reglement
5. Kludde III
6. Nachtmaere II
7. Het Zout Der Mistroost

Score: 83 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 28 mei 2008

Kludde - In Den Vergetelheid
Reactie van Een Metalfan op 28-05-2008 om 17:00u

de myspace link doet het niet

Kludde - In Den Vergetelheid
Reactie van Jeroen op 28-05-2008 om 17:24u

Inderdaad, nu wel weer.

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.