Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

22-09-2020

Cancer Bats - Hail Destroyer
Jaar van release: 2008
Label: Hassle Records
Cancer Bats - Hail Destroyer
Het is een stereotiepe beeld dat Hagenezen graag het woord 'kanker' als bijvoeglijk naamwoord gebruiken. Ik dacht ook serieus dat ik met een Haagse band te maken had toen ik de nieuwste plaat van Cancer Bats op de mat zag vallen. Maar deze band komt niet eens uit de buurt van de Hofstad. Sterker nog, ze komen uit Canada. Hail Destroyer is hun tweede full-length album. Zet je schrap voor uiterst energieke hardcore punk.

De toon is al snel gezet op het album. Het eerste nummer, de titeltrack, knalt er meteen met volle snelheid in. De mainriff blijft in je hoofd kleven en blijft daar nog een tijdje vastzitten. Het is meteen duidelijk waar je aan toe bent. Bij elke seconde ademt het album woede en agressie uit.

Voor Hail Destroyer heeft Cancer Bats ook nog een paar gastvocalen geregeld. En zeker niet de minsten. Zo mogen Tim McIlrath (Rise Against), Wade MacNeil (Alexisonfire) en Benjamin Kowalewicz (Billy Talent) hun stemgeluid laten horen op het plaatje. Dat klinkt, samen met de vaste zanger Liam Cormier, zeker niet misselijk.

Hail Destroyer is een puik album. Het tempo blijft er van het begin tot het eind lekker in. Het plaatje knalt er lekker in. Het is gewoon heerlijk snel, hard en woedend. Een absolute aanrader voor de liefhebbers van het genre. Hulde!

Tracklist:
1. Hail Destroyer
2. Harem Of Scorpions
3. Deathsmarch
4. Regret
5. Bastard's Waltz
6. Sorceress
7. Lucifer's Rocking Chair
8. Let It Pour
9. Smiling Politely
10. Pray For Darkness
11. PMA 'Til I'm DOA
12. Zed's Dead, Baby

Score: 88 / 100

Reviewer: Matthijs
Toegevoegd: 26 mei 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]