Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

01-03-2021

Cataract - Cataract
Jaar van release: 2008
Label: Metal Blade Records
Cataract - Cataract
Niet zoals de albumtitel doet vermoeden is dit het vijfde albumfeit van de gelijknamige Zwitserse formatie. Met Tue Madsen achter de knoppen verzekert het vijftal zich van een goede, moderne en krachtige productie. Verwacht tien nummers beukende hardcore gemengd met een flinke dosis metal, deze zijn goed voor ruim drie kwartier muziek.

Voor alle nummers wordt dezelfde formule gebruikt. Een muur aan gitaren ondersteund door beukende drums en basslijnen wier laatst weinig toevoegen behalve extra kracht en volume. Voeg daaraan toe rechttoe rechtaan schreeuwerige zang die zich in het midden houdt van hardcore en (thrash)metal. Dat kan een plus of een minpunt zijn. Als je van beuken houdt ben je zeker aan het goede adres.

Aan goede riffs ontbreekt het op ‘Cataract’ zeker niet, dus als je in bent voor een ferme pot headbangen of moshen zul je aan deze schijf geen verkeerde hebben. Maar het kritische oor zal toch al snel vaststellen dat er gerust wat meer variatie in de nummers had mogen zitten. Er is namelijk niet een nummer dat er in het bijzonder uitspringt, namelijk omdat het allemaal zo verdomt veel op elkaar lijkt. Weinig verheffend dus, maar het beukt wel, en daar draait het toch om bij Cataract.

Tracklist:
1. The Separation Of Life And Time
2. Blackest Hour
3. Snake Skin
4. Choke Down
5. Deathwish
6. Burn At The Stake
7. Tonight We Dine In Hell
8. Breeze Of The Kings
9. Doomed Steps
10. In Ashes

Score: 70 / 100

Reviewer: Bastiaan
Toegevoegd: 23 mei 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]