Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Venomous Concept - Poisoned Apple
Jaar van release: 2008
Label: Century Media Records
Venomous Concept - Poisoned Apple
Voor veel mensen een feest der herkenning. U weet wel van die momenten dat je met vrienden een paar biertjes wegtikt, tussentijds een pizza verorbert en ook nog eens aan het genieten bent van je favoriete muziek. Tijdens deze gelukzalige momenten ontstaan vaak goede ideeën.

Dit overkwam ook Shane Embury, de bassist van Napalm Death. Hij was met buddy Kevin Sharp (zanger van Brutal Truth) aan het doorzakken en oude platen van bands zoals Black Flag en Poison Idea aan het luisteren, toen ze maar eens besloten om samen een bandje op te richten. Zo gezegd zo gedaan, na een aantal jaren werd dan eindelijk de band Venomous Concept geboren. De band besloot om extreme hardcore-punk te gaan maken met natuurlijk her en der de grindinvloeden van bands als Napalm Death en Brutal Truth.

De heren besloten daarnaast om er een echt sterrenensemble van te maken, want ze wisten ook drummer Danny Herrera (Napalm Death) en gitarist Buzz Osbourne (The Melvins) te strikken om in Venomous Concept te komen spelen. In 2004 kwam het eerste album Retroactive Abortion uit. Vanwege drukte met The Melvins kon Buzz het tweede album niet inspelen. Shane Embury besloot dan maar zelf de gitaar te spelen en vroeg aan niemand minder dan Danny Lilker (Nuclear Assault, Brutal Truth en S.O.D.) om de basgitaar te spelen.

Inmiddels is dus het tweede album Poisoned Apple uitgekomen. Het eindresultaat mag er inderdaad wezen. Poisoned Apple is een keiharde plaat geworden met een F.O.A.D. attitude van heb ik jou daar. Het album bevat zeventien nummers die in ongeveer 34 minuten door de luidsprekers geramd worden. Er wordt veelal in een hoog tempo gespeeld. Ook de voor de grindcore zo kenmerkende blastspeed is aanwezig, deze wordt op een handvol nummers toegepast. Enkele hoogtepunten op dit album zijn de nummers Chaos (swing meets blastspeed), Three (snelle ragpunk), Drop Dead (lekker opener) en Water Cooler (logge en trage beuker). Dit album is niet vernieuwend maar klinkt zeker niet ouderwets en gedateerd. De kwaliteit is in ieder geval van een hoog niveau. Poisoned Apple is dan ook een echte aanrader voor de liefhebber van extreme hardcore-punk en grindcore.

Nu hoop ik maar dat Shane ook eens een biertje gaat happen met Lou Koller van Sick Of It All. Wellicht dat er dan nog eens een nieuw album uitkomt van hun project Blood From The Soul (1994).

Tracklist:
1. Drop Dead
2. Stupid
3. Life
4. Water Cooler
5. Punk Rock Idol
6. Artist Friendly
7. A Case Of The Mondays
8. Every Mothers Son
9. Workers Of The World
10. Half Full
11. Check Out
12. White Devil
13. Hero
14. Three
15. Screwball
16. Chaos
17. Think

Score: 82 / 100

Reviewer: Ard
Toegevoegd: 22 mei 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Municipal Beeste op 22-05-2008 om 17:50u
Score: 85 / 100

Na de vorige had ik er geen goeie hoop op, 'k vond die nogal tegenvallen eerlijk gezegd, maar die nieuwe kan met volledig bekoren!