Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

19-10-2020

Trinacria - Travel Now Journey Infinitely
Jaar van release: 2008
Label: Indie Recordings
Trinacria - Travel Now Journey Infinitely
Trinacria is, naast een alternatieve naam voor Sicilië en een plaatsnaam in de Griekse mythologie, een project bestaande uit leden van Fe-mail, Emmerhoff en Enslaved. Begonnen als een compositie voor een serie van concerten is men uitgegroeid tot een volledige band met Travel Now Journey Infinitely als eerste resultaat van deze samenwerking.

Enslaved behoeft denk weinig introductie meer maar Fe-mail en Emmerhoff zullen minder bekend in de oren klinken. Fe-mail is een vrouwelijk noise-duo en Emmerhoff een psychedelische rockband. Trinacria kan je zien als een redelijk logische optelsom van deze drie bands. Het album staat namelijk bol met avontuurlijke en redelijk majestueuze blackmetal zoals we die van Enslaved kennen, afgewisseld met vreemd aandoende electronische geluiden en ritmes en een volwassen gevoel voor het schrijven van nummers.

Travel Now Journey Infinitely is een erg origineel album dat zowel mensen binnen als buiten de metal aan zou moeten kunnen spreken. Als referentiekader zijn er de Noorse bands Fleurety, Solefald en Mayhem (ten tijde van Grand Declaration of War), het Noors-Engelse Code, maar ook enige gelijkenissen met bands als Primordial, Agalloch, Primordial, Sunn 0))) en Merzbow zijn te ontdekken.

Prima debuut van een erg interessante band.

Tracklist:
1. Part I: Turn-Away
2. Part II: The Silence
3. Part III: Make No Mistake
4. Part IV: Endless Roads
5. Part V: Breach
6. Part VI: Travel Now Journey Infinitely

Score: 87 / 100

Reviewer: Armand
Toegevoegd: 2 mei 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Trinacria - Travel Now Journey Infinitely
Reactie van Miel op 21-10-2009 om 22:34u
Score: 90 / 100

Superplaat!, waar je vooral lekker bij weg kunt dromen.......
Ik vind deze plaat trouwens het meest weg hebben van een nog Experimenteler Enslaved...Proberen mensen!!!