Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

15-05-2021

Luca Turilli - Prophet Of The Last Eclipse
Jaar van release: 2002
Label: Limb Music Products
Luca Turilli - Prophet Of The Last Eclipse
Luca Turilli is de gitarist van Rhapsody en schrijft samen met Alex Stratopoli de muziek voor de band. Samenwerken betekent compromisen sluiten en dat kan soms wel eens lastig zijn. Daarom maakt Luca naast Rhapsody ook nog eens soloplaten waarop hij met al zijn muzikale ideeen helemaal de vrije loop kan gaan. Prophet Of The Last Eclipse is zijn tweede solo-cd. Ditmaal geen fantasieverhaal, maar science fiction ala Star Wars. Ik moet zeggen dat dit verhaal me stukken beter bevalt dan de Emerald Saga.

In de eerste instantie was ik een klein beetje sceptisch. De geniale combinatuie tussen (power)metal en klassiek werkte perfect bij epische verhalen. Maar zou het ook werken bij een science fiction verhaal? Zeker weten! Maar om het allemaal wat meer spacy te laten klinken, zijn er ook nog eens elektronische effecten aan toegevoegd. Ook dit blijkt heel erg goed gelukt te zijn.

Voor de rest is de muziek typische Luca-stijl. Dus snelle powermetal met overal waar het maar past in een nummer veel klassieke en nu dus ook elektronisch geluiden. En het is weer prachtig. Opener War Of The Universe zet weer de toon met enorm veel bombast en het refrein is grootser dan ooit! Rider Of The Astral Fire is nog mooier met een prachtig begin en tijdens de solosectie een leuk kinderkoor. Zaephyr Skies' Theme is een mooie rustige instrumental en Age Of Mystical Ice is weer een prachtig nummer, dat iets langzamer is dan normaal (hoewel het refrein wel weer snel is). Prince Of The Starlight is alweer typisch Luca-stijl en toch weer harstikke mooi (vooral de trompetten tijdens de solo's). Timeless Oceans is een mooie ballad, hoewel ik het wat minder speciaal vind dan het snellere werk. Demonheart begint meteen met het refrein, welke er stevig inhakt middels een prachtig stuk koorwerk. New Century's Tarantella begint met een mooi stukje panfluit, om vervolgens als polka-metal verder te gaan. En helaas, het album eindigt alweer, maar wel heel erg groots met het 12 minuten durende titelnummer. Voor het album zijn vier koren gebruikt en die komen allemaal terug in het refrein en dat klinkt erg indrukwekkend.

Wat mij betreft heeft Luca Turilli zijn beste werk van dit jaar uitgebracht. Dus beter dan Power Of The Dragonflame. Het geluid is het beste van al zijn cd's en zijn kwaliteiten als muziekschrijver gaan langzaam maar zeker vooruit. Sommige stukjes klinken een beetje bekend en soms klinken de refreinen wel erg hetzelfde . Maar dat maakt helemaal niks uit, want als geheel is het een album geworden om te smullen.

Tracklist:
1. Aenigma
2. War of the Universe
3. Rider of the Astral Fire
4. Zaephyr Skies' Theme
5. The Age of Mystic Ice
6. Prince of the Starlight
7. Timeless Oceans
8. Demonheart
9. New Century's Tarantella
10. Prophet of the Last Eclipse

Score: 94 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 29 november 2002

Koop dit album in

Meer Luca Turilli:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van WorldOfMetal op 30-07-2003 om 19:32u
Score: 88 / 100

Klasse powermetal, Luca Turilli bewijst op deze cd dat ie een hele goeie muzikant is. Dit was bij Rhapsody al te horen. De cd klinkt toch anders dan Rhapsody, maar veel elementen zitten er gewoon weer in zoals de koren en orkesten. Ik twijfel of dit album beter is dan Rhapsody's "Power Of The Dragonflame", maar hij komt er heel dicht bij in de buurt.

Reactie van Wolfgard op 18-10-2003 om 23:23u
Score: 96 / 100

Als er n power metal album van de afgelopen jaren dat goed is dan is het dit album wel, wat een magistraal werkstuk is dit namelijk geworden zeg... Vooral de zang is zo fantastisch , veel beter als die irritante Fabio Leone... muzikaal is het veel steviger als Rhapsody en beter gestructureerd.. wat nou Rhapsody is beter...Luca Turilli!!

Reactie van Hansel op 25-05-2006 om 23:10u
Score: 100 / 100

Gewoon af! Luca kicks ass...