Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

28-09-2020

Ambitions - Stranger
Jaar van release: 2007
Label: Bridge Nine Records
Ambitions - Stranger
Zijn er tegenwoordig nog nieuwe aanstormende hardcore-punkbands met een bite? Jazeker! Let me introduce you to Ambitions. Ambitions is een jonge hardcoreband uit Connecticut, USA. Deze band bestaat sinds 2005 en heeft met name door haar liveoptredens een platendeal weten te bemachtigen bij het bekende hardcore-punklabel Bridge Nine Records.

De combinatie van agressie, emo, melodie en snelle korte songs maken dat deze band haar naam zeker eer aandoet. De muziek van Ambitions is een mengeling van hardcore-punk zoals die gemaakt wordt door bijvoorbeeld bands als Ignite, Crime In Stereo, en de oude Ten Foot Pole.

Ambitions weet op haar debuut Stranger afwisselende, pakkende en intelligente nummers te schrijven. Een van de andere sterke punten heeft betrekking op de zangpartijen. Zanger Jay Aust weet de ene keer melodieus en de andere keer furieus uit de hoek te komen, maar ten alle tijde zijn de teksten te verstaan. De absolute krakers op dit album zijn de hardcoreknallers The Illusion en Sinking, het langzamere maar swingende Fact Remains en het tussendoortje Postscript.

Dit album is echter geen eenvoudig album dat na één luisterbeurt blijft hangen. U moet het album dan ook een klein beetje tijd geven om zich wegwijs te kunnen maken in uw grijze bovenmassa. Als u dat doet en u bent tevens liefhebber van bovengenoemde bands, dan heeft u er een aanwinst bij.

Tracklist:
1. The Habit Of Despair Is Worse Than Despair Itself (Intro)
2. The Illusion
3. Sinking
4. Fact Remains
5. Calamity
6. Rapid Succession
7. Overstep
8. Postscript
9. Stranger (Instrumental)
10. Losing Control
11. Culmination (Of My Life's Work)
12. Between Breaths
13. Redemptive Soul

Score: 85 / 100

Reviewer: Ard
Toegevoegd: 13 april 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]