Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

29-11-2020

Klone - All Seeing Eye
Jaar van release: 2008
Label: Season Of Mist
Klone - All Seeing Eye
Om en nabij het Zuid-Franse stadje Poitiers moet er óf iets in de grond zitten óf in de lucht hangen. Het is namelijk zo dat met het multimedia/ cinematografie park Futuroscope hier één van de opmerkelijkste pretparken ter wereld is gevestigd. Ook Klone komt uit Poitiers, maar ‘opmerkelijk’ is wellicht iets te zacht uitgedrukt als we het over deze band hebben.

Klone, laat je niet in de luren leggen door de bandnaam, is namelijk een veelzijdige band die invloeden van stoner, grunge, pop, metal, rock en psychedelische muziek samenbrengt op het eigenzinnige, doch toegankelijke All Seeing Eye.

Opvallend genoeg luistert het geheel makkelijk weg. De zang is grotendeels clean, soms rauw en af en toe volgen wat agressieve uitspattingen, mede met dank aan Joe Duplantier van Gojira en Cavalera Conspiracy, die op het titelnummer terug te horen is. Naast de gebruikelijke instrumenten horen we op All Seeing Eye ook wat minder gebruikelijke klanken terug. Zo is er onder meer gebruik gemaakt van een saxofoon, een chinese fluit en, jawel, een harp.

Voor wie verandering van spijs wenst, maar geen onbehapbare maaltijd tot zich wil nemen, is Klone de juiste keus. Deze Fransozen experimenteren er lustig op los, maar gaan nooit over de schreef en, belangrijker nog, vergeten absoluut niet te rocken. Een zeer aangenaam en afwisselend album van een meer dan opmerkelijke band.

Tracklist:
1. Candlelight
2. All Seeing Eye
3. Promises
4. Hidden Ways
5. Freezing
6. Empire Of Shame
7. Choked
8. Last Breath
9. Not The End
10. Life Expectancy
11. Commonplace
12. Nightime

Score: 85 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 28 maart 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Klone - All Seeing Eye
Reactie van Een Metalfan op 10-04-2008 om 13:52u

erg lekker plaatje