Helloween & Hammerfall in Tilburg
Enquête

Op Dynamo Metalfest spelen Death Angel, Dress The Dead, Exodus en Testament uit de Bay Area. Welke song van deze acts of van een band waarbij een lid van de gelegenheidsgroep Bay Area Interthrashional heeft gespeeld, wil jij het liefst op DMF 2022 horen?

D.R.I. – Beneath The Wheel
D.R.I. – The Five Year Plan
Death Angel – Seemingly Endless Time
Death Angel – Thrown To The Wolves
Death Angel – Voracious Souls
Dress The Dead – 1969
Exodus – Bonded By Blood
Exodus – The Toxic Waltz
Exodus – War Is My Shepherd
Forbidden – Chalice Of Blood
Forbidden – Step By Step
Heathen – Death By Hanging
Heathen – Hypnotized
Hirax – Bombs Of Death
Hirax – El Diablo Negro
Machine Head – Davidian
Machine Head – Old
M.O.D. – Get A Real Job
Testament – D.N.R. (Do Not Resuscitate)
Testament – Into The Pit
Testament – Over The Wall
The Boneless Ones – Keg Kept A Flowin'
Toxik – There Stood The Fence
Toxik – World Circus
een andere song van de bovengenoemde bands, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 19-09-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andrea Ferro (Lacuna Coil) - 49
  • Ian Gillan (Deep Purple) - 77
  • Joey Tempest (Europe) - 59
  • John Deacon (Queen) - 71
  • Marco Coti Zelati (Lacuna Coil) - 47
  • Michael Todd (Coheed And Cambria) - 42
  • Steve Grimmett (Grim Reaper)† - 63
  • Steven Sanders (Spoil Engine) - 46
Review

Jucifer - L'autrichienne
Jaar van release: 2008
Label: Relapse Records
Jucifer - L'autrichienne
Iets meer dan een jaar na het Relapse debuut If Thine Enemy Hunger komt Jucifer alweer met de opvolger, L’autrichienne. Dat dit duo, bestaande uit drummer G.Edgar Livenwood en zangeres/gitariste G.Amber Valentine, geen luie band is blijkt wel uit het feit dat dit album maar liefst 21 nummers bevat en 71 minuten duurt.

Het zou een open deur zijn om te vermelden dat het daardoor een redelijk lange zit is, maar die open deur trap ik toch even in. Niet alleen de lengte van de plaat maar ook de vele songs zorgen ervoor dat je af en toe stiekem even spiekt hoelang het geheel nog gaat duren. Niet dat de plaat slecht is, in tegendeel, maar het is gewoon teveel van het goede om dit in een keer te behappen.

L’autrichienne (buitenlander/buitenstaander) behandelt het levensverhaal van Marie Antoinette, een Oostenrijks meisje dat werd uitgehuwelijkt aan Lodewijk XVI, de latere koning van Frankrijk. Dat dit een heftige geschiedenis is geweest wordt wel duidelijk na beluistering van dit album, alle registers worden opengetrokken en het is imposant om te horen wat dit duo met slechts een gitaar en drums klaar speelt. De welbekende indierock met metalen touch die op If Thine Enemy Hunger al volop aanwezig is wordt op dit album aangevuld met ballades, punk, doom, sludge, blues en zelfs grindcore, dat men daarbij niet als een mengelmoes zonder enige focus klinkt is erg knap. Ook zangeres Amber Valentine toont aan van vele markten thuis te zijn en switched ogenschijnlijk moeiteloos van aan PJ Harvey, Tori Amos en Bjork refererende zanglijnen naar Jarboe, Julie Christmas (Made Out Of Babies) en/of Mel van Fuck the Facts -achtig demonisch gekrijs en geschreeuw. Erg imposant. Zoals eigenlijk dit hele album erg imposant, divers en overrompelend is.

Voor een juiste beoordeling van dit album raad ik vele luisterbeurten aan want het is vrijwel onmogelijk dit album in een keer te doorgronden. Maar geloof me, deze luisterbeurten zijn het zeker waard want keer op keer ontdek je als luisteraar nieuwe zaken.

Tracklist:
1. Blackpowder
2. Thermidor
3. To Earth
4. Deficit
5. Champ De Mars
6. Fall of the Bastille
7. To the End
8. Armada
9. L'autrichienne
10. Behind Every Great Man
11. October
12. Birds of a Feather
13. Traitors
14. The Law of Suspects
15. Noyade
16. The Mountain
17. Window (Where the Sea Falls Forever)
18. Fleur De Lis
19. Procession a la Guillotine
20. Coma
21. The Assembly

Score: 82 / 100

Reviewer: Armand
Toegevoegd: 27 maart 2008

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.