Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Khymera - The Greatest Wonder
Jaar van release: 2008
Label: Frontiers Records
Khymera - The Greatest Wonder
Het van origine projectmatige Khymera brengt met dit nieuwe werk zijn derde album op de markt, via het altijd melodieuze Frontiers waar veel tachtiger jaren bands inmiddels (wederom) emplooi hebben weten te vinden. Mede-oprichter Daniele Liverani (Genius) beroert de toetsen, en voor dit album maakt men gebruik van de vocale diensten van Pink Cream-bassist en strotje Dennis Ward, en twee Twinsirits-leden in de persoon van Dario Ciccione op drums en de prima spelende Tommy Ermolli op gitaar.

Dat de naam Liverani bepaalde sentimenten oproept, in combinatie met de projectnaam Khymera (oorspronkelijk met Kansas-zanger Steve Walsh in de gelederen), moge duidelijk zijn. Dat het ook nog eens waargemaakt moet worden hebben we het afgelopen jaar al vaker gezien. En ik moet zeggen dat helaas de namen in deze band meer hoop geven dan op de cd wordt waargemaakt.

De composities zijn, wat mij betreft op de bombastische opener Ablaze na, van een wat gemiddeld, gezapig niveau. Ook tekstueel grijpt men helaas vaak terug op cliché's. De middelmaat voert teveel de boventoon, waardoor het lijkt alsof deze cd leuk is voor op de achtergrond, maar heel erg enthousiast word ik er in ieder geval niet van. Natuurlijk, het klinkt allemaal lekker gepolijst en strak, maar daar win je geen trofee meer mee tegenwoordig.

Geen moment schroeft Khymera het tempo op naar het het niveau van lekkere vlotte pomprockers, en op grond van de status van de diverse heren mag je dat toch wel verwachten, zeker als je bekend bent met het eerdere werk van deze band. Jammer, het voelt alsof er meer had ingezeten. De band gaat dit jaar touren, maar het is de vraag of we ze hier gaan zien als dit album de maatstaf moet zijn...

Tracklist:
1. Ablaze
2. Beautiful Life
3. Borderline
4. Burn Out
5. Since You Went Away
6. Love Has Been And Gone
7. No Sacrifice
8. The Greatest Wonder
9. Fight For Yesterday
10. If I Can’t Be
11. Love Will Find You
12. Stay Forever
13. The Other Side

Score: 70 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 19 maart 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Henk op 20-03-2008 om 18:56u
Score: 9 / 100

Geweldig album!

Reactie van bert op 06-12-2008 om 11:39u
Score: 80 / 100

Gewoon een goed AOR album niets meer niets minder. Geen uitschieters, maar ook geen slechte nummers