Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-10-2020

Cavalera Conspiracy - Inflikted
Jaar van release: 2008
Label: Roadrunner Records
Cavalera Conspiracy - Inflikted
In plaats van een nieuw Soulfly album krijgen we dit jaar de hereniging van Soulfly-frontman Max Cavalera met zijn broer Igor (die zich tegenwoordig Iggor noemt, maar dat zal ik negeren). Het mag wel bekend zijn dat Max eind 1996 uit Sepultura stapte en daarna Soulfly begon. Sepultura ging door met een andere zanger, en tussen beide kampen ontstond een soort Berlijnse muur. Maar een jaar of twee terug besloot Igor uit Sepultura te stappen, want hij was het drummen zat. Kort erna was er weer contact tussen de broers, en nu zijn de Cavalera-broers voor het eerst in ruim tien jaar weer samen te horen op plaat.

Eigenlijk is het album precies wat je ervan zou verwachten: een mengeling tussen Soulfly en Sepultura. Wie nu een regelrecht vervolg op Arise verwacht komt bedrogen uit, want het is het latere Sepultura wat in het album terug te horen is. Minder snel dan de oude no-nonsense thrash, maar wel gestructureerder. Soulfly gemixt met (voornamelijk) Chaos A.D. / Roots-Sepultura, en daarbij nog een vleugje Nailbomb (een uitstapje van Max van zo'n vijftien jaar terug). Qua teksten is het wel wat simpel, maar Max Cavalera is nooit de meest briljante dichter geweest. De muziek doet je dat toch wel vergeten. De spontaniteit spat van het album af, vooral in de snellere nummers is dat te horen. Ook zijn de nummers lekker compact, met maar één nummer dat langer dan vijf minuten duurt. Geen overbodig gedoe dus, maar gewoon in-your-face metal. De broers hebben er overigens goed aan gedaan om Marc Rizzo van Soulfly bij het project te betrekken, want die vent kan best een lekker deuntje spelen.

Is er dan niks slechts te melden? Afgezien van de al eerder genoemde teksten, niet echt. Goed, het album levert ook geen wereldschokkende vernieuwingen op, behalve misschien de vernieuwde vriendschap tussen Igor en Max. Maar dat levert wel een erg aardig plaatje op!

Tracklist:
1. Inflikted
2. Sanctuary
3. Terrorize
4. Black Ark
5. Ultra-Violent
6. Hex
7. The Doom Of All Fires
8. Bloodbrawl
9. Nevertrust
10. Hearts Of Darkness
11. Must Kill

Score: 90 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 17 maart 2008

Koop dit album in

Meer Cavalera Conspiracy:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Cavalera Conspiracy - Inflikted
Reactie van Matthijs op 18-03-2008 om 11:53u

Ben erg benieuwd. Ik heb al jaren grote sympathie voor werk van de gebroeders Cavalera. Zowel bij Sepultura als bij Soulfly.

Cavalera Conspiracy - Inflikted
Reactie van Kees op 18-03-2008 om 12:06u
Score: 70 / 100

Het is aardig, maar weer meer van het zelfde.

Cavalera Conspiracy - Inflikted
Reactie van Marco op 18-03-2008 om 13:32u
Score: 90 / 100

Nou ik vind het toch wel een explosief album.
Lekker tempo en wilde riffs. Het brengt toch iets meer dan de vorige Sepultura albums naar mijn mening.
Je moet hem gewoon aanschaffen vooral het nummer Sanctuary is gewoon geweldig.

Cavalera Conspiracy - Inflikted
Reactie van satyr op 18-03-2008 om 17:57u

het klinkt niet slecht moet ik toegeven maar niet beter dan het oude sepultura,natuurlyk wel beter dan soulfly

Cavalera Conspiracy - Inflikted
Reactie van Amibor op 18-03-2008 om 20:46u

Die revieuw deed mij meer denken aan een 8, maar toch staat er een 9. Wat het een lekker plaatje maakt is me duidelijk, maar wat maakt het een uitmuntende plaat? Ik heb Sepultura en Soulfly namelijk ook grijs gedraaid in mijn leven, maar nooit vond ik een plaat echt een 9 waard, ondanks het feit dat het heerlijke muziek is. Ik weet het, ik ben een zeiknicht, maar ik snap die 9 ff niet.

Cavalera Conspiracy - Inflikted
Reactie van Een Metalfan op 19-03-2008 om 20:49u

Ik weet t niet.mijn eerste luisterbeurt was nog niet egt van WoW,wat ik bij nailbomb wel had.
Misschien is de zeepbel wel helemall niet zo groot als ik d8

Cavalera Conspiracy - Inflikted
Reactie van margrave op 26-03-2008 om 00:20u
Score: 90 / 100

klinkt weer zeer lekker. heb het album vandaag gekocht. en was zeker mijn 15 euro waard.

op naar de volgende cc album zou ik zeggen!!!!!!!!!!!!!.

maar eerst graag een nieuwe soulfly, alstublieft dank u wel

Cavalera Conspiracy - Inflikted
Reactie van Belphegor op 27-03-2008 om 00:18u
Score: 90 / 100

Nooit een Sepultura noch Soulfly fan geweest, maar deze vind ik wel über geweldig.

Cavalera Conspiracy - Inflikted
Reactie van Een Metalfan op 30-03-2008 om 23:55u
Score: 65 / 100

Wat een belachelijk hoog cijfer. 90/100 is een meesterwerk. Dit ga je toch niet op gelijke hoogte zetten als bijvoorbeeld een Beneath the Remains, Ride the Lightning, Abigail of weet ik veel.


Saai album trouwens..

Cavalera Conspiracy - Inflikted
Reactie van dennis op 09-04-2008 om 19:45u
Score: 95 / 100

cijfer is dik verdient!!! ,beneath ... een meesterwerk??? dan denk ik eerder aan arise of chaos a.d. ,en ride the lightning een meesterwerk??? nee dan toch maar master of puppets ,maar nu vind ik metallica toch een ZEER OVERGEWAARDEERDE band.

Cavalera Conspiracy - Inflikted
Reactie van Matthijs op 10-04-2008 om 15:13u
Score: 80 / 100

Dit is volgens mij niet het Metallica discussie forum?

Erg goed album. Ik zie het als een mix van Soulfly en oude Sepultura. Is gewoon erg goed. Lekker agressief. Zo zie je maar weer dat de gebroeders Cavalera nog altijd als een gek kunnen rocken!

Cavalera Conspiracy - Inflikted
Reactie van Frank_1968 op 12-04-2008 om 21:36u
Score: 90 / 100

Briljant album, zeer verfrissend. Beneath the Remains was dat toen ook!