Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-10-2021

Steve Lukather - Ever Changing Times
Jaar van release: 2008
Label: Frontiers Records
Steve Lukather - Ever Changing Times
Het boegbeeld van Toto, vorig jaar nog live te bewonderen op het Arrow Classic Rock Festival, komt eindelijk weer eens met een (vierde) solo cd op de proppen. Nu komt Steve natuurlijk never en nooit van zijn Toto-imago af (al gaat hij voorlopig als soloartiest verder), dus als je op een solo cd wat anders brengt, zal dat een enkeling afschrikken. Aan de andere kant hebben we hier wél te maken met een van 's werelds beste gitaristen, dus met dat idee in het hoofd gaat de promo in de cd lade.

Wie Steve Lukather al wat langer volgt, weet dat hij naast een rock-kant ook een jazz/fusion kant heeft. Voor de rasliefhebber van gitaarmuziek is dat een prettige mix van stijlen, die kunnen laten zien wat een muzikant in zijn mars heeft. Ook de muzikanten die hij aan deze cd heeft laten meewerken hebben hun sporen al lang en breed verdiend. Wie vorig jaar dacht Sinterklaas op het podium te zien met een basgitaar, herkende daar de vermaarde bassist Leland Sklar die ook hier zorgt voor de zware toontjes in de ritme-sectie. Verder heeft Steve ook wat familiebanden aangehaald op dit album; zoon Trevor schreef mee aan twee songs en dochter Tina doet ook op de achtergrondzang mee.

Opener Ever Changing Times begint stevig, maar gaandeweg het nummer bekruipt mij het gevoel dat het eigenlijk maar een saai nummer is. Gaat dit goedkomen? Jawel, want The Letting Go is een prima Toto-nummer en eerlijk gezegd verwacht je dit ook van Steve. Van het nummer Tell Me What You Want From Me zegt Steve zelf "als je een reviewer blinddoekt en dit nummer laat horen zal hij willen weten welke band dit is", en de afwisseling ballad/rock doet de oortjes inderdaad zeer deugd. Ook vergeet Steve zijn oude vrienden van Steely Dan niet; met Stab In The Back brengt hij een ode aan zijn vrienden en helden (inclusief mondharp). Ook liefdesliedjes (I Am en lekkere instrumentaaltjes sieren en besluiten (The Truth) dit album

Zomaar een paar voorbeelden, maar als je dit album waardeert ligt dat aan het feit dat Steve in staat is om de vele muziekstijlen die hij zelf prefereert, aaneen te rijgen tot een muzikaal geheel, zonder enig offer te brengen aan de commercie van de hedendaagse tijd. Nu Toto even op "hold" staat heeft hij zijn herwonnen muzikale vrijheid aangegrepen en ik moet zeggen dat hij met dit solowerk laat zien dat hij als muzikant en componist echt wel aan de top staat, ook al is het niet allemaal rock wat de klok slaat.

Tracklist:
1. Ever Changing Times
2. The Letting Go
3. New World
4. Tell Me What You Want From Me
5. I Am
6. Jammin' With Jesus
7. Stab in the Back
8. Never Ending Nights
9. Icebound
10. How Many Zeros
11. The Truth

Score: 83 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 11 maart 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Jaap op 14-04-2008 om 22:05u
Score: 90 / 100

Reeds maand in bezit en draai-em dagelijks. Geweldig ! Topper in de reeks van zijn solo-cariere.

Reactie van Syl op 20-05-2008 om 10:41u
Score: 100 / 100

Tell me what you want : al hoor ik m 100 keer, hij blijft lekker. I am ... perfect ! Jammin with Jesus is en blijft mijn favoriet.Luke , heerlijk album , you rock dude