Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

01-10-2020

My Fate - MMVI
Jaar van release: 2007
Label: Eigen beheer
My Fate - MMVI
Death metal, thrash en metalcore. Dat zijn de hoofdbestanddelen van deze EP. Alsof er al niet genoeg bands zijn in deze inmiddels uitgemolken stroming, blijkt het Finse My Fate er eveneens mee aan de haal te gaan. De band bestaat echter niet uit nieuwelingen, want men bestookt de mensheid al sinds 2000 met woeste muziek. De band bracht bovendien al twee volledige albums uit.

De ervaring van de bandleden is duidelijk hoorbaar op deze mini. De muziek steekt redelijk goed in elkaar en men stopt voldoende melodie in het geheel om de boel interessant te houden. Het is wel weer volgens het bekende recept. Een thrashriff hier, een grunt daar en uiteraard de inmiddels bekende melodieuze refreinen. Melodieuze refreinen die overigens best goed klinken. Zanger Jukka weet op het heldere vlak behoorlijk te overtuigen, maar de stoer bedoelde schreeuwerige stem klinkt daarentegen weer helemaal nergens naar. Gelukkig bezit de man ook nog een stevige grunt die wel het gewenste effect heeft.

De vier nummers die dit schijfje telt zijn allemaal best het aanhoren waard en er is hoorbaar aandacht besteed aan een goede vette productie. De vraag is echter, wie hier nog echt op zit te wachten. Een vergelijkbare band als Caliban raast deze Finnen nog op alle fronten voorbij en de schoenveters van Killswitch Engage mogen ook nog niet gestrikt worden. My Fate doet dan ook niet echt moeite om origineel te klinken. De enige afwijkende track is het lange Drifting in Shadows. De band weet hier op geslaagde wijze traditionele metal invloeden te combineren met Soilwork-achtige uitbarstingen. Jammer dat het enigszins doomy gezongen refrein behoorlijk zeikerig klinkt.

Een doorsnee EP van My Fate. Dat hebben we hier in handen. Ik word er warm noch koud van, maar de allesvretende metalcore liefhebber die misschien een tikje meer afwisseling zoekt dan bij de overgrote meerderheid kan zich hier vast wel mee vermaken.

Tracklist
1. Upstream
2. Noise Machine
3. Drifting in Shadows
4. Follow the Blind

Score: 72 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 10 maart 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]