Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

For Ruin - December
Jaar van release: 2007
Label: Sentinel Records
For Ruin - December
Metal uit Ierland. Kijk aan, dat zien we niet zo heel erg vaak. Natuurlijk raast een band als Primordial nog immer voort, maar verder heeft het land eigenlijk geen echte toppers in huis. For Ruin doet echter nu ook een poging om de wereld te laten zien dat er toch ook echt metal wordt gemaakt in Ierland.

Probleem is alleen dat ze dat niet bijster goed doen. Nee, deze melodieuze death/black metal band heeft het gewoon niet. Dit December is een grote bak middelmatigheid. De meest vervelende beoordeling die er bestaat. Het is niet heel slecht, maar het is ook niet erg goed. Laten we de positieve en negatieve punten op een rijtje zetten.

Positief ben ik over de melodielijnen die de band gebruikt. De melodieën zijn namelijk behoorlijk sterk. De gitaristen zijn dan ook zeker niet slecht te noemen. Dat begint al in het beste nummer van de cd. Opener Into Red is qua compositie helemaal niet onaardig en na een korte tijd strooit de band lustig met sterke melodielijnen. De ritmes mogen er overigens ook best zijn en de zang klinkt best wel lekker aggressief.

Daarna verzandt men eigenlijk continu in middelmaat. De grijze grauwe middelmaat. Na de redelijke opener zakt het album in elkaar. De nummers kabbelen op een saaie manier aan je voorbij, waardoor je al vroeg uitkijkt naar het einde. Hier en daar duiken nog wel enkele aardige gitaarlijntjes op en ook de zanger laat horen een prettige agressieve strot te hebben, maar in de basis is de band echt te slordig. De toch al niet bijzonder inventieve drumpartijen bevatten bijvoorbeeld de nodige fouten en dankzij de rauwe productie heb je het idee dat de band het album wel erg gehaast heeft opgenomen. Het klinkt allemaal erg goedkoop, wat door het potten en pannen drumgeluid extra benadrukt wordt.

Helaas, deze dertien-in-een-dozijn death/black metal kan mij niet bekoren. De plaat heeft zo z'n momenten, maar het is veel te karig om van een succesje te spreken. Hier is nog veel oefening en bezieling nodig om er wat van te maken. Tot die tijd zie ik nog geen plaatsje voor For Ruin naast de troon van Primordial, wat Ierse metal betreft. Trouwens, heren? Ik wil nooit meer inspiratieloze songtitels zien als Wake en Demon, begrepen?

Tracklist
1. Into Red
2. Wake
3. Towards An End
4. Dread
5. Eyesore
6. Demon
7. Starling
8. December
9. Another Breed
10. Frailty

Score: 55 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 25 januari 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]