Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-10-2021

Leverage - Blind Fire
Jaar van release: 2008
Label: Frontiers Records
Leverage - Blind Fire
Een krappe drie maanden deed Leverage over de opvolger van hun debuut-cd Tides (overigens ook door Frontiers heruitgegeven) in het idyllische Finse Jyväskylä. De productie deed de band zelf, en ik moet zeggen, het resultaat mag er zijn. Voor een Finse band die zijn tweede album maakt, is het knap dat men de eigen stijl goed heeft weten te definiëren als melodic heavy rock.

De stijl van Leverage ligt wat mij betreft in het straatje van Rainbow en Masterplan, alhoewel het openingsnummer Shadow In The Rain , met name vanwege het tempo, ook wel doet denken aan het eerdere Sonata Arctica-werk. Zanger Pekka Heino, in 2007 nog genomineerd als Finlands beste zanger, doet het goed; ik hoor veel van Doogie White in hem terug, en aangezien mij het album van Cornerstone nog vers in het geheugen ligt, is dit wederom een aangename combinatie. Het gebruik van de keyboards is, zoals het bij hun muziek past, ondersteunend, de gitaren treden voldoende voor het voetlicht en ook de ritmesectie is hecht en stevig.

Dat rockbands heel goed zijn in ballads, bewijst Leverage hier met het afsluitende, mooie en meeslepende Learn To Live. Zonder verder al te veel in detail te treden, moet ik concluderen dat dit album lekker wegluistert zonder dat je de neiging krijgt om te gaan zappen. En als dat het geval is, is de waardering voor de cd van een aardig niveau. Een pluim voor deze Finnen !

Tracklist:
1. Shadow In The Rain
2. King Of The Night
3. Stormchild
4. Sentenced
5. Hellhorn
6. Mister Universe
7. Don’t Touch The Sun
8. Run Down The Hill
9. Heart Of Darkness
10. Learn To Live

Score: 85 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 16 januari 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Gilbert op 25-01-2008 om 13:14u
Score: 88 / 100

Dit is inderdaad een uitstekend album. Mijn persoonlijke favoriet is het geweldig gezongen "Sentenced", maar elk nummer is een winnaar.

Reactie van grimm op 11-02-2008 om 20:18u
Score: 85 / 100

hier moet ik gilbert yoch gelijk geven GROOT gelijk!!! sentenced is geweldig gezongen en prima sfeervol album.
goede review zegt perfect hoe het album is