Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-04-2021

Sinamore - Seven Sins A Second
Jaar van release: 2007
Label: Napalm Records
Sinamore - Seven Sins A Second
De winter doet binnenkort zijn intrede en het wordt langzaamaan kouder en donkerder. Ideale periode dus voor gothic metalbands om een nieuw werkje aan te bieden. Het Finse Sinamore doet dat dan ook en met Seven Sins A Second brengt de band hun tweede album uit.

Vooraf werd ik al door collega Kristof gewaarschuwd dat Sinamore tot de categorie ‘middelmatige en voorspelbare gothic rockbands’ behoort. Na Seven Sins A Second gehoord te hebben kan ik niet anders dan hem gelijk geven. Wat Sinamore laat horen is best degelijk en met de productie van deze schijf is ook niks mis, maar nergens, en dan ook werkelijk nergens, blinkt Seven Sins A Second op welke manier dan ook uit. De riffs zijn standaard, de melancholische zang eentonig en de songwriting allesbehalve hoogstaand.

Als Sinamore iets meer lef toont en een beetje spanning in hun muziek kan brengen, voorzie ik nog wel een glorierijke toekomst voor de Finnen. Voorlopig is het nog even aanpappen en overstijgt deze band de middelmaat dus niet.

Tracklist:
1. Outro
2. Better Alone
3. Silence So Loud
4. Dressed In White
5. Frozen Mile
6. The Burning Frame
7. Everything End
8. Unbreakable Calm
9. Far From A Dream
10. Eyes Of May

Score: 61 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 19 december 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]