Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-04-2021

Sinamore - A New Day
Jaar van release: 2005
Label: Napalm Records
Sinamore - A New Day
Napalm Records heeft met onder andere Summoning, Falkenbach, Enthroned en Vintersorg uitstekende bands in zijn artiestenstal zitten. Maar daarnaast tekenen ze ook vaak zeer middelmatige en erg voorspelbare melancholische gothicrockbands als Midnatsoll, Naio Ssaion en Lacrimas Profundere. En Sinamore kan je ook bij dit rijtje toevoegen. Allemaal bands die wel weten hoe ze een album moeten promoten en hoe de muziekwereld in elkaar zit, maar zelf braken ze alleen maar commerciële poprockliedjes uit met een nep-metal kotssaus.

Deze Finnen stelen van Divercia, H.I.M., Before The Dawn en Sentenced en dat resultaat in een dodelijk saai plaatje. Muzikale uitbarstingen, onvoorspelbare wendingen, nuanceringen, experimenten, een apart studiogeluid zoeken en teksten schrijven met andere woorden als “Rain”, “Cry”, “Leaf”, “Fallen”, “Misery”, “Regret” en “Drama” zijn volledig taboe.

Dit zielloze werkje irriteert mateloos en de enige reden dat ze meer dan de helft van de punten krijgen is omdat alles wel vlekkeloos wordt uitgevoerd. Maar dat aspect is bij elke Scandinavische band altijd in orde.

Tracklist:
1. Follow Into The Cry
2. Crimson Leaf
3. Sleeping Away
4. Darkness Of Day
5. My Rain
6. Fallen
7. Misery Carnival
8. A New Day
9. Drama For Two
10. The Art Of Regret

Score: 56 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 4 maart 2006

Koop dit album in

Meer Sinamore:

[ Terug naar de Album Reviews ]