Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-01-2021

Enemy Of The Sun - Shadows
Jaar van release: 2007
Label: Massacre Records
Enemy Of The Sun - Shadows
Drie jaar geleden verscheen nog het geweldige Incorporated van het futuristische thrash combo Grip Inc. Jammer genoeg kwam er daarna geen enkel optreden, verkocht het album dus voor geen meter en nu is dit Amerikaanse trio weer eens dood. Drummer Dave Lombardo concentreert zich volledig op Slayer, zanger Gus Chambers heeft succesvol gesolliciteerd bij Squealer en gitarist / producer Waldemar Sorychta richtte dit nieuwe Enemy Of The Sun op.

Aangezien Waldemar het belangrijkste brein van Grip Inc. is/was, was ik erg benieuwd naar zijn nieuwste creatieve uitspatting. Zeker omdat de rest van de band onbekende figuren zijn en dat kan natuurlijk tot verrassingen leiden. De eerste dertig seconden starten uitstekend met een typische Grip Inc. gitaar riff en zanger Jules levert een mooie imitatie van Gus af. Maar daarna gaat het goed mis. Het leek Waldemar wel leuk om harde thrash te combineren met wat progrock, maar dat heeft geleid tot een draak van een plaat die ik nooit meer zal luisteren.

Om de dertig seconden komt zanger Jules namelijk aanzetten met een clean gezongen refrein die zelfs de heren van Yes te zoetsappig zouden vinden. Ook worden de songs telkens slechter en eindigt het album in mineur. Ik ben absoluut een voorstander van vernieuwing en experimenten, dus het doet pijn om te zeggen dat Waldemar beter een ouderwetse ramplaat had gemaakt dan dit misbaksel.

Tracklist:
1. Emptiness
2. Burning Bridges
3. Lives Based On Conflicts
4. Clearly Surreal
5. Carousel
6. Twenty Three Feet
7. Feel The Beating
8. Satisfied By Ego Purposes
9. Brain Sucking Machine
10. Weak
11. Liar
12. The Sun Will Die (bonus track)
13. Lost In Time

Score: 50 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 5 december 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]