Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2021

Axxis - Doom Of Destiny
Jaar van release: 2007
Label: AFM Records

Axxis - Doom Of Destiny

Met een debuutalbum dat met 100.000 verkochte exemplaren tot de best verkopende debuutplaat van een Duitse hardrock band ooit gerekend kan worden zou je denken dat de toekomst er rooskleurig uit zou zien? Helaas voor Axxis heeft de band buiten Duitsland nooit het succes gehad wat ze in eigen land wel krijgen. Zonde toch, de band is op het moment zeker een van de meest sympathieke bands die het land herbergt.

Hoewel de band ooit begon als een Scorpions-achtige hardrock band en men door de jaren heen met vele substromingen (alternatieve rock, symfonische rock) heeft geflirt, is Axxis tegenwoordig toch vooral een power metal band, zij het met een iets eigener geluid dan de Gamma Ray/Helloween klonen. Dit ligt voornamelijk aan het eigenzinnige stemgeluid van zanger Bernard Weiss. De beste man klinkt als een combinatie van Klaus Meine (Scorpions) en Vanni (Wotan), terwijl de sinds 2004 aan de line-up toegevoegde zangeres Lakonia zorgt voor de lieflijke afwisseling. In tegenstelling tot de cliché ‘beauty vs beast’ opstelling zijn beide vocalisten goed op elkaar ingesteld en verrijken ze elkaars zangpartijen, in plaats van ze tegenover elkaar te plaatsen (zoals grunt en sopraan dat te vaak doen).

De nummers zijn aanstekelijk en uitstekend ingespeeld zonder ook maar een moment het Teutoonse trademark te verliezen. Dit betekent dat de band voor sommigen waarschijnlijk gedateerd zal klinken, maar persoonlijk stoort het mij nergens. Luister maar eens naar het heerlijk opzwepende Better Fate, het ska(!)-achtige Revolutions en het oh zo aanstekelijke Father, Father, waarop de band het beste pakt van wat The Scorpions (de aanstekelijkheid), Nightwish (de bombast) en Dio (dat ware rock & roll gevoel) te bieden hebben.

Slechts een enkele misser in de vorm van de ballad The Fire Still Burns is niet genoeg om het luisterplezier te vergallen, want mede door de rest van het songmateriaal en de uitstekende productie is Doom Of Destiny het meest stevige en misschien zelfs wel beste album wat Axxis in hun hele geschiedenis heeft uitgebracht. Voor de liefhebbers van optimistische power metal is dit een must!

Tracklist:
1. Voices Of Destiny
2. Doom Of Destiny (Arabia)
3. Better Fate
4. Blood Angel
5. I Hear You Cry
6. The Fire Still Burns
7. Father, Father
8. Revolutions
9. She Got Nine Lifes
10. Devilish Belle
11. Astoria

Score: 87 / 100

Reviewer: Lennert
Toegevoegd: 27 november 2007

Koop dit album in

Meer Axxis:

[ Terug naar de Album Reviews ]