Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-04-2021

Enthroned - Tetra Karcist
Jaar van release: 2007
Label: Napalm Records
Enthroned - Tetra Karcist
Toegegeven, het Belgische Enthroned is nooit helemaal my cup of tea geweest. Waar ik de muziek best prima vond was het voor mij altijd uit met de pret zodra frontman/bassist Sabathan zijn mond opendeed. Zijn kattengekrijs was gewoonweg niet aan mij besteed. Fijn vond ik dan ook dat op het nieuwste werk Tetra Karcist de vocalen verzorgd worden door gitarist Nornagest. De beste man heeft een strot die perfect bij de agressieve black metal ven het gezelschap past: smerig en schel, maar geen overdreven gekrijs.

Muzikaal zit het in principe allemaal wel snor op Tetra Karcist: black metal die vooral in hoog tempo gespeeld wordt met gevoel voor nuance en melodie. De razende black metal biedt genoeg ruimte voor solo’s en epische melodielijnen om een deels zelfs rituele sfeer op te bouwen. Echter hoort bij een passende sfeer ook een passende productie.

En daarmee zijn we meteen bij mijn grootste bezwaar van deze plaat aangekomen: de productie. Deze is erg modern en vooral de drums klinken daardoor bij vlagen totaal onpassend; veel te digitaal en kunstmatig. Dit album hoort inderdaad een knallend en transparant geluid te hebben, maar geen plastic productie.

Tetra Karcist is in principe een goed album, dat echter naast knallers als Tellum Scorpionis en Vermin die je compleet van je stoel blazen ook te maken heeft met nummers als het voortkabbelende The Seven Ensigns of Creation.

Voor de liefhebbers van black metal in de stijl van Dark Funeral is Tetra Karcist zeker een fijn album om aan de collectie toe te voegen. Het is een album met veel sterke momenten dat echter zo nu en dan ook flink inkakt en de band er wellicht toch meer uit had kunnen halen. Met Pantheon of Oblivion en I Reign Over You staan overigens nog twee goeie bonustracks op de special edition.

Tracklist:
1. Ingressus Regnum Spiritus
2. Pray
3. Tellum Scorpionis
4. Deviant Nerve Angelus
5. The Burning Dawn
6. Through the Cortex
7. The Seven Ensigns of Creation
8. Nox
9. Vermin
10. Antares
11. Pantheon of Oblivion (bonus track)
12. I Reign Over You (bonus track)

Score: 76 / 100

Reviewer: Jan
Toegevoegd: 20 november 2007

Koop dit album in

Meer Enthroned:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Enthroned - Tetra Karcist
Reactie van margrave op 28-11-2007 om 21:54u
Score: 85 / 100


1 ding op te zeggen als belg na dit album te horen.
BELGISCHE TROTS!!!!!!!!!!!!