Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

30-10-2020

The Duskfall - The Dying Wonders Of The World
Jaar van release: 2007
Label: Nuclear Blast Records
The Duskfall - The Dying Wonders Of The World
Melodische death metal is inmiddels voor mij een bijna negatief belaste term geworden, ergens komt bij mij altijd de gedachte aan In Flames die zich zo nodig artistiek moesten gaan ontwikkelen en de hele rits amerikaanse ‘core’ bands die even een handvol riffs gejat hadden bij At The Gates en daarmee ontzettend metal en old school meenden te zijn. Dat melodische death metal hedentendage ook nog steeds ontzettend goed kan zijn bewijzen de Zweden The Duskfall met hun vierde album The Dying Wonders Of The World.

The Dying Wonders Of The World is een sublieme mix van agressie en melodie. Niets nieuws onder de zon zal men nu denken, dat doen toch al die bands uit het genre? Welnu, The Duskfall weet dit aloude recept op een dergelijke manier te serveren dat het gewoon genieten geblazen is. Ondanks het arsenaal aan melodieën (die bij vlagen zelfs herinneringen aan Dissection oproepen) dat in elk nummer zit barst de cd vooral van de agressie dat mede te danken is aan de stevige thrash inslag. Stuk voor stuk weet The Duskfall nummers neer te zetten die nog lang in je hoofd blijven hangen en die op elk gewenst of ongewenst moment van de dag de kop op kunnen steken. Dit gecombineerd met een agressieve zanger en een vette productie is deze cd verplichte kost voor de liefhebbers

Enige minpunt vind ik het afsluitende nummer I've Only Got Knives For You dat stylistisch nogal uit de toon valt en bij vlagen zelfs aan Korn doet denken. Een beetje jammer om de anders bijzonder sterke schijf met dit nummer af te sluiten.

Voor degenen die In Flames inmiddels mietjes vinden en een band als At The Gates een warm hart toedragen kan ik van harte The Duskfall aanbevelen. Dit Zweedse gezelschap maakt melodische death metal zoals het hoort en levert geen middelmatige product af onder het mom van ‘ontwikkeling’. Checken die hap!

Tracklist:
1. Paradises Into Deserts
2. The Wheel And The Blacklight
3. Deep In Your World
4. Some More Sin On My Burden
5. Shadows And Cancer
6. Bring Us Your Infected
7. The Option And The Poison
8. Sealed With A Fist
9. I've Only Got Knives For You

Score: 84 / 100

Reviewer: Jan
Toegevoegd: 22 oktober 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]