Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-11-2020

Raging Speedhorn - Before the Sea Was Built
Jaar van release: 2007
Label: SPV / Steamhammer Records
Raging Speedhorn - Before the Sea Was Built
Mijn eerste kennismaking met Raging Speedhorn was toen men in 2003 het voorprogramma van Ministry in Paradiso verzorgde. Het enige wat mij nog van dat optreden bij staat is dat het geluid vooral erg hard en erg slecht was. Muzikaal heb ik echter absoluut geen idee meer hoe men klonk.

Inmiddels zijn we bijna 5 jaar verder en Raging Speedhorn is, met oa. een nieuwe zanger genaamd Bloody Kev, met Before the Sea Was Built alweer toe aan hun 4e officiele langspeler (de Live & Demos plaat even niet meegerekend).

Wat de heren op hun voorgaande langspelers te bieden hadden weet ik niet, maar Before the Sea was Built klinkt zeker naar meer. Dit schijfje staat namelijk vol met een ietwat monotone (in de positieve zin van dat woord) maar bovenal agressieve en donkere vorm van dissonante hardcore/metal die het ene moment refereert aan een band als Black Sabbath of Cult of Luna en even later meer richting bands als Breach of Refused gaat. Terwijl men af en toe ook lichtelijk de postrock benaderd. Dit muzikale geweld wordt passend ondersteunt door de dubbele vocalen van de eerder genoemde Bloody Kev en oudgediende Jon Loughlin, die wisselend een door merg en been gaande krijs en een wat normalere hardcorestem laten horen.

Enige nadeel, en tegelijkertijd een groot compliment voor de band, is de lengte van dit album. Al met al duurt het nog geen 30 minuten voordat dit brute muzikale festijn voorbij is. Dat had van mij best nog een kwartier meer mogen zijn.

Tracklist:
1. Everything Changes
2. Before The Sea Was Built
3. Dignity Stripper
4. Mishima
5. The Last Comet From Nothingness
6. Born To Twist The Knife
7. Who Will Guard The Guards
8. Too Drink To Give A Fuck
9. Sound Of Waves
10. Jump Ship

Score: 80 / 100

Reviewer: Armand
Toegevoegd: 14 oktober 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]