Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-01-2021

Zandelle - Twilight On Humanity
Jaar van release: 2002
Label: Limb Music Products
Zandelle - Twilight On Humanity
Zandelle maakt US power metal in het straatje (oude) Iced Earth, Nevermore en Steel Prophet met ook wel wat thrash invloeden. Twilight On Humanity is hun tweede cd. De nummers klinken lekker heavy en bevatten regelmatig een aantal goedgekozen tempowisselingen. Net als Iced Earth vroeger ook deed en daar heeft de band het meest weg van. Alleen klinkt de zanger ook als één van de eersten van Iced Earth. Hij is niet echt slecht, maar ik vind 'm niet zo bij de muziek passen. Ik had een stoerdere stem verwacht in plaats van een wel erg zuivere stem. Maar het went, dat wel. Bovendien is de zanger de oprichter van de band, dus het zou lullig zijn om hem eruit te kicken. Wat niet went, zijn de afgrijselijk valse koortjes. Daar moet nog flink aan gesleuteld worden.

Warlords Of Steel is één groot thrashfeest zonder solo's. Dat verandert de rest van de cd, want de snelle solo's vliegen je verder om de oren en vooral tijdens het snelle (en favoriet) The Cycle. A Hero's Quest begint erg mooi (acoustisch) en gaat verder in een rustig tempo. Daarna versnelt het nummer langzaam tijdens de solo's om daarna weer geleidelijk naar datzelfde aucoustiche intro-geluid te gaan. En zo zitten meer nummers in elkaar, zoals het vette Lord Of Thunder en Delusions. Aan de titels van de nummers denk je meteen aan cliché teksten ala Rhapsody, maar dat valt gelukkig erg mee. Het titelnummer is een 12 minuten durende epic, maar klinkt een beetje 'verplicht'.

Twilight On Humanity is dus een goede en lekker episch klinkende cd geworden. Het geluid klinkt zoals een US power metal band moet klinken (heavy!!!) en de band heeft ook nog eens een lekker geflipte drummer. Dus voor de meeste metalfans is het zeker geen miskoop, hoewel ik denk dat Zandelle het nog beter kan op een volgende cd.

Tracklist:
1. Warlords Of Steel
2. The Champion
3. A Hero's Quest
4. Lord Of Thunder
5. Immortal Realms
6. Delusions
7. Eternal Love
8. Sunrise
9. The Cycle
10. Twilight On Humanity

Score: 83 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 28 september 2002

Koop dit album in

Meer Zandelle:

[ Terug naar de Album Reviews ]