Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

10-05-2021

Prong - Power Of The Damager
Jaar van release: 2007
Label: 13th Planet Records

Prong - Power Of The Damager

In 2003 zag Scorpio Rising het daglicht, het comeback album van de formatie Prong onder leiding van gitarist en vocalist Tommy Victor. Vier jaar later zijn ze weer terug met iets nieuws, namelijk Power Of The Damager.

Het vorige album van Prong kreeg veel positieve, maar ook veel negatieve geluiden van alle kanten. Het is als band dan ook moeilijk om aan alle verwachtingen te kunnen voldoen. Met deze opvolger zal het misschien niet veel anders zijn. Het album zelf is namelijk ook erg wisselend. Van songs die de band Prong eer aan doen tot nummers die je eigenlijk zo snel mogelijk weer zou willen vergeten, en waarschijnlijk niet eens gehoord zouden worden wanneer ze niet op dit album zouden staan. Het begint in ieder geval erg sterk met Looking for Them en No Justice. Ouderwets agressief zoals we van Prong gewend zijn. Met wat wisselende songs duurt dit tot ongeveer The Banishment een nummer dat er echt uitschiet en doet denken aan Prong van zo rond Rude Awakening. Prong laat het daarna echter afweten met nummers die amper weten te interesseren. De vocalen op dit album zijn erg wisselend, soms vrij sterk, op andere momenten kun je er met moeite nog woorden uithalen.

Dit album zal naar alle waarschijnlijkheid weer erg wisselend worden ontvangen, en dat is eigenlijk wel terecht. Het voelt over het algemeen wat onbevredigend. Nieuwe luisteraars kunnen beter op zoek gaan naar werk uit de Cleansing-periode, terwijl de Prong-fanaten misschien best iets met dit schijfje kunnen.

Tracklist:
1. Looking For Them
2. No Justice
3. 3rd Option
4. Pure Ether
5. Power Of The Damager
6. The Banishment
7. Worst Of It
8. Spirit Guide
9. Messages Inside Of Me
10. Can’t Stop The Bleeding
11. Bad Fall
12. Changing Ending Troubling Times

Score: 70 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 28 september 2007

Koop dit album in

Meer Prong:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Prong - Power Of The Damager
Reactie van dennis op 09-10-2007 om 22:09u
Score: 84 / 100

PRONG! je vindt ze geweldig of helemaal niks! Ik behoor tot de eerste groep en deze nieuwe plaat kan ik dan ook (weer) zeer waarderen!! Ok ,een meesterwerk als CLEANSING zullen ze wel nooit meer maken maat ik vind persoonlijk dat deze plaat daar het dichtst bij in de buurt komt.