Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2021

Evidence One - The Sky Is The Limit
Jaar van release: 2007
Label: AFM Records

Evidence One - The Sky Is The Limit

De voornaamste reden waarom het vorige album van Domain zo hoog in mijn jaarlijst eindigde was de superstrot van Carsten ‘Lizard’ Schulz. De grote schok dat hij de band onlangs verlaten heeft wordt gelukkig grotendeels teniet gedaan door het feit dat hij zijn intrek heeft genomen bij gelijkgestemde zielen Evidence One.

De muziek ligt in het verlengde van Domain, zij het iets meer heavy metal/hardrock dan power metal. Carsten’s soulvolle stem die het midden houdt tussen David Coverdale, Ian Gillian en Jorn Lande steelt vanzelfsprekend de show, maar het spetterende gitaarwerk van Wolfgang Schimmer en Robby Böbel mag ook zeker niet onvermeld blijven. De refreinen liggen goed in het gehoor en zijn binnen de kortste keren mee te zingen, terwijl de strakke ritmesectie je al snel met je hoofd zal doen schudden.

Met snelle pareltjes als The Sky Is The Limit en Gallery Of Broken Glass zullen de oldschool headbangers tevreden gesteld worden, terwijl de liefhebbers van meer melodieus werk met een Queensrÿche tintje met nummers als The Luxury Of Losing Hope en Mindmines ook uitstekend uit de voeten zullen komen. The Sky Is The Limit blinkt als album uit door zijn eenvoud, maar ook door de uitstekende kwaliteit die men biedt. Een must voor de liefhebbers van Deep Purple, Whitesnake, Dio en The Scorpions!

Tracklist:
1. The Sky Is The Limit
2. Mr. Madness
3. The Luxury Of Losing Hope
4. Won’t Sleep Alone
5. Propaganda
6. Can’t Fight The Past
7. Gallery Of Broken Glass
8. Rain Road
9. Mindmines
10. Raging Winds

Score: 86 / 100

Reviewer: Lennert
Toegevoegd: 23 september 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]