Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

23-11-2020

Saxon - Heavy Metal Thunder
Jaar van release: 2002
Label: SPV / Steamhammer Records
Saxon - Heavy Metal Thunder
De laatste cd's van Saxon zijn weer ouderwets goede platen. Maar toch gaat het publiek tijdens de concerten het meest uit hun dak tijdens de 'old ones'. Dat zal dan ook wel de reden zijn geweest voor de uitgave van deze eerste officiele best-of Heavy Metal Thunder. En ze hebben niet zomaar de klassiekers op de cd gezet, want ze zi jn zelfs allemaal opnieuw opgenomen. Het is allang geen nieuw fenomeen meer. Maar het is toch altijd een sympathieke set van een band om niet zomaar een hit-cd samen te stellen.

Er staan natuurlijk veel geweldige nummers op, zoals het vrolijke Heavy Metal Thunder, het machtige Crusader, het supersnelle Motorcycle Man en natuurlijk het ultieme Saxon-nummer Wheels Of Steel. Het klinkt door de nieuwe produktie stukken vetter en dit moet het zeker interessanter maken voor de huidige metal-generatie. Dan moeten ze wel door de ouderwets uitziende cover en het oubollige logo kunnen kijken. Maar dat is juist de charme van Saxon: dat ze nooit hebben geprobeerd modern te zijn (ok, laten we eind jaren '80 vergeten ;)).

Er wordt ook nog een bonus-cd bij geleverd met 5 live-nummers opgenomen in Texas USA. Die klinken goed, alleen de zang is wat te hoog in de mix. Al met al een leuk extraatje. Ook staat er nog een voorproefje op van de komende DVD in de vorm van een video van het nummer Killing Ground. Dus de eindconclussie is dat Heavy Metal Thunder de perfecte cd is voor iedereen die nog niks in huis heeft van de band en ook voor degene die het geluid van de oude cd's zat is.

Tracklist:
1. Heavy Metal Thunder
2. Strong Arm of the Law
3. Power + the Glory
4. And the Bands Played On
5. Crusader
6. Dallas 1pm
7. Princess of the Night
8. Wheels of Steel
9. 747 (Strangers in the Night)
10. Motorcycle Man
11. Never Surrender
12. Denim + Leather
13. Backs to the Wall

Bonus cd (live):
1. Broken Heroes
2. Dragon's Lair
3. The Eagle Has Landed
4. 20,000ft
5. Crusader
6. Killing Ground - Video track - live at Wacken 2001

Score: 93 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 25 september 2002

Koop dit album in

Meer Saxon:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Saxon - Heavy Metal Thunder
Reactie van Een Metalfan op 26-01-2011 om 21:12u

Ik vind net dat oude geluid iets hebben! Luister ik liever naar!