Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-04-2021

Hurtlocker - Embrace The Fall
Jaar van release: 2007
Label: Napalm Records
Hurtlocker - Embrace The Fall
Hurtlocker is Amerikaans en speelt een mix van moderne (death) metal, thrash en voegt daar nog enkele elementen aan toe uit de metalcore. Veel gebrul, gekrijs en geschreeuw dus en voornamelijk op hoge snelheid rammen.

Dit is wat mij betreft een typisch tussendoortje. Bij het gebrek aan echte krakers op het gebied van thrash metal is dit gewoon een lekker album. Even opzetten, behoorlijk los gaan om vervolgens verfrist weer verder te gaan met de dagelijkse beslommeringen. Hurtlocker pretendeert dan ook niet om de nieuwste sensatie te zijn, men maakt gewoon een goed geproduceerd potje beestachtige metal.
In een half uur gooit men er 10 hele aardige composities tegenaan die zowel de liefhebbers van de hedendaagse populaire metalcore als de wat hardere thrash wel zullen kunnen bekoren. Een naam die ter vergelijking bij me opduikt is het Zweedse Carnal Forge, maar dan met wat minder melodie. Het spel van de band is goed en af en toe verrast men met een leuke solo of een heerlijk stampende instrumentale partij.

Echte uitschieters staan niet op de plaat, maar als totaalplaatje heeft men een niet onaardige muzikale wervelstorm geschapen. Misschien niet zo intens, spontaan en vurig zoals het debuut dat vorig jaar was, maar wat blijft het lekker. Prima potje knalwerk.

Tracklist
1. I Am Napalm
2. They
3. At Last
4. Let Them Die
5. Disgust
6. Outside Are The Dogs
7. Release Of Sin
8. Destroying Bliss
9. Deserving
10. Embrace The Fall

Score: 70 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 6 september 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Hurtlocker - Embrace The Fall
Reactie van Rutger op 22-12-2008 om 16:59u
Score: 80 / 100

Deze cd is gewoon lekker vet opgenomen met een heerlijke sound. Muzikaal gezien niks nieuws, maar dat hoeft naar mijn mening ook niet altijd. Deze plaat beukt gewoon heerlijk weg! Gaan met die banaan!!!!