Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

12-05-2021

Poverty's No Crime - Save My Soul
Jaar van release: 2007
Label: InsideOut Music

Poverty's No Crime - Save My Soul

Het alweer vijfde album van de Duitse progmetal band Poverty’s No Crime draagt de naam Save My Soul. Tussen dit nieuwe werkje en hun vorige album zit maar liefst vier jaar waarin de heren tot nieuwe inzichten zijn gekomen. De grote vraag is natuurlijk of die nieuwe inzichten ook in hun muziek terug te horen zijn.

Progmetal is al een tijdje niet meer zo progressief als het ooit geweest is. Het progressieve is inmiddels verworden tot een geheel eigen vaak erg op elkaar lijkende stijl. Save My Soul is in dat opzicht niet veel anders dan andere progrbands. Als luisteraar hoor je de bekende virtuositeit, solo’s en hersenbrekende loopjes zoals die bekend zijn van bijvoorbeeld een Spock’s Beard en Saga, maar natuurlijk ook Dream Theater. Poverty’s No Crime doet het alleen net iets harder dan de meeste bands. Het spel van de mannen is perfect, maar toch ontbreekt er net vaak dat extra wat een nummer echt bijzonder maakt. Het kabbelt allemaal maar een beetje voort zonder dat er echt uitschieters zijn. De nummers zijn niet erg opzwepend, en missen net dat stukje waardoor het echt blijft hangen. Over het algemeen laat het album een gezapige indruk achter met kleine oplevingen in bijvoorbeeld afsluiter Break The Spell.

Poverty’s No Crime vijfde album Save My Soul is niet de knaller waar je op hoopt na een vier jaar lange afwezigheid, maar stijgt door het enorme goede spel van de bandleden wel uit boven die grote poel van middelmatigheid. Het is zelfs een genot om naar te luisteren wanneer je niet al teveel aan je hoofd hebt, en eens lekker wil ontspannen. Voor het echt flitsende harde progressieve werk, moet je echter niet bij hen zijn.

Tracklist:
1. Intro
2. Open Your Eyes
3. Save My Soul
4. End In Sight
5. The Key To Creativity
6. In The Wait Loop
7. The Torture
8. Spellbound
9. From A Distance
10. Break The Spell

Score: 75 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 4 september 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]