Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

17-06-2021

Decayed - Hexagram
Jaar van release: 2007
Label: Folter Records
Decayed - Hexagram
De Portugese black metalband Decayed is er alweer een tijd: sinds 1991. En al jaren is het een alom zeer gerespecteerde manifestatie binnen de scene. Terecht ook, vind ik, want bij tijd en wijle kan ik onmatig genieten van de redelijk monotone timmerpartijen, al dan niet voorzien van een echte drummer. Op de laatste (‘nieuwe’ gaat me een beetje te ver om te zeggen, want hij stamt alweer uit april), Hexagram, zit zo’n echte drummer te meppen, maar eerlijk gezegd interesseert me dat niks, want ik vind Decayed met drumcomputer net zo goed.

Het komt erop neer dat er gewoon recht toe recht aan gedaan wordt, op een geheel eigen, immer herkenbare manier. Decayed doet aan ramblack, maar doet dat op een zekere “rockende” manier. Op Hexagram ook. Op andere dingen die ik van Decayed ken ook. Zoiets heet gewoon knallen. De gitaren knallen, de drums knallen (of de drumcomputer), mijn speakers knallen en de buren knallen met de deur – was dat toeval? Niet black ’n roll of hoe je dat soort uitwassen ook noemt, maar gewoon black. OLD SCHOOL, die term zocht ik!
Dit soort metal is toch echt de basis van wat we door de decennia heen harde, extreme muziek noemen. Zorg dat je instrumenten lelijk klinken, kies een onderwerp wat je vervolgens onderschijt en loop er bij voorkeur bij als een zuipende onhygiënisch ogende aso die op zijn minst zijn puntjes moet laten knippen.
Als dat geen rock ’n roll is.

In 2007 gaat het dus nog steeds zo. Hexagram is daar weer eens zo’n duivels bewijs van. Je kan gewoon drie kwartier het lazerus krijgen. So be it.

Tracklist:
1. Prologue
2. Moonrise
3. Demoniac Gathering
4. Ceremonial Cleansing
5. Ancient Rituals
6. The Invocation
7. Burnt Offerings
8. Feast of the Accursed
9. Into Realms Unseen
10. Departure
11. Epilogue
12. Destroyer
13. Spikes, Leather and Bullets

Score: 80 / 100

Reviewer: Tjitze
Toegevoegd: 16 augustus 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]