Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-10-2021

Haste The Day - Pressure The Hinges
Jaar van release: 2007
Label: Century Media Records
Haste The Day - Pressure The Hinges
Na een mini-album in eigen beheer en twee volledige cd’s heeft schreeuwlelijk Jimmy Ryan de christelijke metalcore band Haste The Day verlaten. Zijn plaats is op de derde langspeler Pressure The Hinges ingenomen door Stephen Keech van New Day Awakening.

Dit zorgt voor een ander geluid. Keech’s vocalen zijn minder extreem en meer standaard dan die van zijn voorganger. Ook de muziek is toegankelijker dan voorheen, doordat de melodisch gezongen passages meer nadruk krijgen. Persoonlijk vind ik dat een vooruitgang. Pressure The Hinges is dan ook een bovengemiddeld metalcore album geworden.

De kracht van Haste The Day ligt in de muzikale variatie. De composities zijn nooit saai en op enkele tracks experimenteert men met invloeden uit andere genres, zoals stoner metal in het hypnotiserende Janet’s Planet en gothic in de bombastische afsluiter Chorus Of Angels. Dat is overigens het enige nummer waarvan de tekst duidelijk christelijk geöriënteerd is. De band valt de luisteraar gelukkig nergens lastig met religieus gepreek.

Luistertips zijn het met een ijzersterk refrein uitgeruste titelnummer, het zeer toegankelijke en tekstueel interessante Stitches en de gave breakdown in Needles. Het album is ook beschikbaar in een speciale editie met een bonus-dvd en drie extra tracks: het nieuwe In Memory en (matige) demo-opnames van Chorus Of Angels en White Collar, dat oorspronkelijk Sea Of Apathy heette. Voor liefhebbers van metalcore à la Still Remains is dit zeker een aanrader.

Tracklist:
1. Eye Of The Needle
2. Pressure The Hinges
3. The Minor Prophets
4. The Oracle
5. White Collar
6. Needles
7. Janet’s Planet
8. Servant Ties
9. Stitches
10. Vertigo
11. Akeldema
12. Eremus
13. Chorus Of Angels

Score: 79 / 100

Reviewer: Gilbert
Toegevoegd: 6 augustus 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]