Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-05-2021

Meliah Rage - The Deep And Dreamless Sleep
Jaar van release: 2007
Label: Locomotive Music
Meliah Rage - The Deep And Dreamless Sleep
Na de millenniumwissel bracht het Amerikaanse Meliah Rage twee albums uit die niet te vergelijken zijn met hun oude thrash elpees. De thrash invloeden zijn grotendeels verdwenen en daarvoor hebben we eenvoudige songs teruggekregen die het te midden houden tussen het zwarte album van Metallica en het huidige werk van Rage. Maar die tevens wat power metal trekjes vertonen.

Vorig jaar kwam The Deep And Dreamless Sleep al in Amerika uit op Screaming Ferret Wreckords, maar nu kunnen we dankzij Locomotive Music het album ook in de meeste Europese landen aanschaffen. De acht nieuwe songs luisteren lekker weg en zanger Paul Souza is duidelijk het beste wat Meliah Rage sinds zijn thrashperiode is overkomen. Zijn cleane zangstem is mooi en stuwt de composities ook wat meer richting de smaak van een rockpubliek. Kent iemand het geweldige latere Alice Cooper album Brutal Planet? Daaraan doen de nieuwe composities ook soms denken.

Dit nieuwe album is ver van speciaal, maar persoonlijk geniet ik wel van deze melodieuze metal zonder onzin. Wel puntenaftrek voor de veel te korte speelduur. Hadden deze heren op een paar jaar tijd echt geen enkele song meer kunnen schrijven?

Tracklist:
1. Permanently Damaged
2. God And Man
3. Undefeated
4. The Deep And Dreamless Sleep
5. Twisted Wreck
6. Curse
7. Last Of The Wanted
8. Take What You Want

Score: 70 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 31 juli 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]