Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-02-2021

Forever in Terror - Restless in The Tides
Jaar van release: 2007
Label: Metal Blade Records

Forever in Terror - Restless in The Tides

Muziek maken wordt voor veel mensen vroeger in hun leven beschikbaar, en dat zie je ook af aan de leeftijd van de bandleden. Het Amerikaanse Forever in Terror is zo een band met leden die in leeftijd variëren van zeventien tot negentien jaar. Erg jong dus, maar dat is aan hun debuutalbum Restless in The Tides niet af te horen, want deze jongens spelen alsof ze nooit anders gedaan hebben.

Het album begint hard met een brute kreet en houdt vervolgens niet meer op met het geweld dat we in opener Destroy Us te horen krijgen. Aan energie ontbreekt het de band die een mengelmoes van hardcore en death metal speelt zeker niet. De tien nummers die dit debuut rijk is, hadden echter wel wat origineler gekund, want ze staan bol van clichés en zijn dan ook weinig verrassend. Het enthousiaste spel en de ruwe energie waarmee ze gebracht worden, is echter verfrissend waardoor je al snel vergeet dat het niet de meest originele composities ooit zijn.

Restless in The Tides is een debuut van een band die gezien de leeftijd van de muzikanten alleen nog maar vooruitgang kan boeken en heeft daarmee veel potentie. De overweldigende energie en het strakke spel zorgen ervoor dat de niet zo originele muziek toch boven de middenmoot weet uit te stijgen.

Tracklist:
1. Destroy Us
2. Leviathan
3. In The Face of The Faceless
4. The Chosen One
5. Shameless Crucifixion
6. I’m Not Afraid of Tomorrow
7. Upon Your Grave
8. To Burn Alone, To Burn Alive
9. All Left Drowning
10. Restless in The Tides

Score: 75 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 30 juli 2007

Koop dit album in

Meer Forever in Terror:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Forever in Terror - Restless in The Tides
Reactie van metalkev op 31-07-2007 om 10:48u
Score: 75 / 100

van die mannen gaan we later nog horen. Vette schijf!