Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-01-2021

Requiem - Premier Killing League
Jaar van release: 2007
Label: Massacre Records
Requiem - Premier Killing League
Ik beloonde de albums The Arrival en Mask Of Deception van Requiem met respectievelijk 78 en 90 punten. Benieuwd prop ik Premier Killing League in de cd-speler om al 4 seconden tot de conclusie te komen hier toch wel echt een andere Requiem aan het werk is. En deze band betreft inderdaad niet de Finse power metalband, maar wel een Zwitsere death metalband.

In eerste instantie was ik een beetje teleurgesteld, maar dat ebde weg naarmate ik dit album meer beluisterde. Deze Zwitserse versie smaakt namelijk ook best goed. Niet dat dit gezelschap dé nieuwe relevatie is en dat we met zijn allen Premier Killing League in huis moeten halen, maar toch is dit geen slechte middenmotor. Een middenmotor die vooral inspiratie put uit de Amerikaanse old school deathscène en er komen verwijzingen naar verscheidende bands als Obituary, Bolt Thrower, de oude Cannibal Corpse bij de snellere passages en Morbid Angel langs.

Het artwork is scherp, de maatschappij kritische teksten voor het genre interessant en de productie behoorlijk. De songs zitten redelijk goed in elkaar en de uitvoering verdient een zilveren medaille. Alles bij elkaar opgeteld is dit bandje dus een goede, maar niet opzienbare, death metalband. Nothing more, nothing less.

Tracklist:
1. Trapped inside
2. Can't afford won't go forward
3. Premier killing league
4. Isolated
5. No means nothing
6. From ashes to ashes
7. I terrorist
8. Requiem - The system has failed
9. Into the unknown
10. The great masquerade

Score: 70 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 10 juni 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]