Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-01-2021

Emerald Sun - Escape From Twilight
Jaar van release: 2007
Label: Limb Music Products

Emerald Sun - Escape From Twilight

Emerald Sun is een band waar men er genoeg van heeft in de LMP stal. De heren spelen onvervalste power metal in de stijl van Helloween, Iron Maiden en Rhapsody, komen geen moment verrassend of origineel uit de hoek en klinken toch zeker niet verkeerd. Valt er nog meer te zeggen?

Escape From Twilight gaat de regels voor een geslaagd power metal album volledig af. Er is een prima mix van snelle headbangers, epische krijgssongs, metal anthems en een cheezy ballad (waarvan het kazigheidsgehalte net iets te hoog is). Qua zang past de band in het rijtje en Ralf Scheepers (Primal Fear), terwijl men op gitaarniveau de melodielijnen van Iron Maiden en enkele enerverende Duitse power metal groepen toepast. Toegegeven: het niveau van Helloween of Gamma Ray wordt nergens gehaald, maar de band is er in ieder geval in geslaagd in de vorm van Eyes Of Prophecy en Emerald Sun enkele pareltjes te leveren.

Het probleem is dat op veel nummers (bijvoorbeeld op Scream Out Loud) teveel op save gespeeld lijkt te worden. Iets meer pit, iets meer spontaniteit… het zou het album allemaal redden van deze gemiddelde score. Emerald Sun heeft potentie, maar zou met een eigen gezicht veel meer kunnen bereiken dan nu. Al met al een geslaagd album, dat echte nergens echt uitblinkt. Edoch, ik wacht geduldig op de volgende release.

Tracklist:
1. Sunrise
2. Scream Out Loud
3. High In The Sky
4. The Traveller
5. Sword Of Light
6. Eyes Of Prophecy
7. Escape From Twilight
8. Emerald Sun
9. H.M.
10. The Story Begins
11. Not Alone

Score: 70 / 100

Reviewer: Lennert
Toegevoegd: 4 juni 2007

Koop dit album in

Meer Emerald Sun:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Emerald Sun - Escape From Twilight
Reactie van louis op 01-04-2010 om 16:45u

Emerald Sun - Escape From Twilight
Reactie van louis op 01-04-2010 om 16:48u

louis