Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

Cadaveria - In Your Blood
Jaar van release: 2007
Label: Season of Mist
Cadaveria - In Your Blood
Het ietwat aparte Opera IX is een van de meer interessante Italiaanse metalbands. De solocarrière van ex-Opera IX zangeres Cadaveria heb ik echter nooit gevolgd en dit derde In Your Blood is dus mijn kennismaking met de geschifte zangkunstenares. En die kennismaking is toch wel geslaagd want de muziek is avontuurlijk en gevarieerd wat ook over de zanglijnen gezegd kan worden. Diepe grunt, gotisch hemels gezang en rockvocalen komen moeiteloos uit het kleine lichaam van deze Italiaanse dame.

Ze catalogiseert haar muziek zelf onder de noemer ‘horror metal’, maar eigenlijk valt er op deze ratjetoe van substijlen geen algemene term te plakken. Rock, gothic, death, black en zelfs nu metal komen langs in dit in avantgarde-achtige sferen gedrenkte muziek. Niet elk experiment vind ik even geslaagd, maar langs de andere kant ben ik blij nog eens album te horen waarbij je niet kunt voorspellen hoe het volgende nummer gaat klinken. En ook de verwijzingen naar het werk van David Lynch en Dario Argento zijn weer iets anders.

Mensen die albums van Opera XI in huis hebben én nog steeds draaien moeten samen met open minded muziekliefhebbers maar eens de MySpace van Cadaveria bezoeken. Niet geniaal, maar wel wat vreemd en toch ook lekker.

Tracklist:
1. 100.000 Faces
2. The Dream
3. Anagram
4. Memento Audere Semper
5. Laying In Black
6. Queen of Forgotten
7. Exorcism to Chaos
8. Uneven Like Clouds
9. Before the Apes Came
10. Virtual Escape from Tragedy
11. Atypical Suggestions by a Dead Artist
12. Enlightened

Score: 76 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 2 juni 2007

Koop dit album in

Meer Cadaveria:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Cadaveria - In Your Blood
Reactie van Fr0dry op 03-06-2007 om 16:13u
Score: 89 / 100

Ik vond het wel lekker klinken, inderdaad wat je zei niet perfect maar toch lekker :-)