Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-10-2020

Sonic Syndicate - Only Inhuman
Jaar van release: 2007
Label: Nuclear Blast Records
Sonic Syndicate - Only Inhuman
Sonic Syndicate is het verhaal van de broers Richard en Roger en neef Robin Sjunnesson. In 2002 begonnen de Zweden de band als Fallen Angels, maar na drie demo’s en een contract bij het kleine Pivotal Rockordings, werd die bandnaam alweer gedumpt en gekozen voor de huidge naam.

Inmiddels hebben de heren (en dame) van Sonic Syndicate onderdak gevonden bij Nuclear Blast en de opvolger van debuutplaat Eden Fire is getiteld Only Inhuman. Overal lees ik dat Sonic Syndicate melodische death metal maakt, maar als we dit al death metal gaan noemen is het eind daadwerkelijk zoek. Denk aan een band als Mendeed, terwijl ook een zeer melodieuze versie van Soilwork een optie zou zijn. We stoppen de band voor het gemak dan maar even in het metalcore-hokje. Tuurlijk wordt er veel geschreeuwd op Only Inhuman, maar de screams van Richard worden zó vaak afgewisseld door de cleane zangstukken van Roland Johansson, dat van enige bruutheid nooit sprake is.

Vanaf Aftermath zit het tempo er goed in. Keyboards zorgen voor veel melodie, terwijl de gitaren lekker doorbeuken, maar het ook regelmatig rustig houden. Zoals gezegd leveren de vocalisten een prima bijdrage door elkaar veelvuldig af te wisselen. Songtechnisch zit het ook wel in orde, al mist een echte kraker op dit album.

Eigenlijk is Only Inhuman afgelopen voordat je het weet, terwijl deze toch 42 minuten duurt. Echt geweldige songs staan er niet op en toch boeit Only Inhuman mij vrijwel de duur van de plaat. De stem van Roland Johansson heeft daar zeker mee te maken (als die jongen live weet te brengen wat hij hier laat horen is het een topzanger) alsmede het lekker felle gitaarspel van Roger en Robin Sjunnesson. Dit alles maakt Sonic Syndicate tot een band waarvan in de toekomst nog veel van zal worden vernomen. Met Only Inhuman wordt alvast een voorschot genomen op de grote doorbraak.

Tracklist:
1. Aftermath
2. Blue Eyed Fiend
3. Psychic Suicide
4. Double Agent 616
5. Enclave
6. Denied
7. Callous
8. Only Inhuman
9. All About Us
10. Unknown Entity
11. Flashback

Score: 78 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 25 mei 2007

Koop dit album in

Meer Sonic Syndicate:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Sonic Syndicate - Only Inhuman
Reactie van patrick op 03-06-2007 om 20:23u
Score: 85 / 100

Ik vind dat ze erg goed zijn, het album klinkt goed ook al is er niet veel verschil tussen de nummers.
Over dat metalcore gedoe ben ik het niet met eens het is geen metalcore ze zijn meer een combinatie tussen power metal en death metal met de nadruk op death metal.
Tot slot vind ik een 85 een 100 procent verdient cijfer voor dit prachtige album en 78 te laag

Sonic Syndicate - Only Inhuman
Reactie van Frees op 16-06-2007 om 14:00u
Score: 85 / 100

POWERCORE!!!

Sonic Syndicate - Only Inhuman
Reactie van devin op 07-07-2007 om 10:12u
Score: 70 / 100

Op zich klinkt het allemaal wel leuk maar ik vind het toch wel erg lijken op In Flames. Das op zich niet verkeerd maar een meer een eigen sound zou ik toch liever horen.

Sonic Syndicate - Only Inhuman
Reactie van Een Metalfan op 23-11-2008 om 20:26u
Score: 75 / 100

Geslaagd album, de opvolger "Love And Other Disasters" is een betere variant. Op het eerste gehoor is dit weer de zoveelste Killswitch/Soilwork/In Flames kloon maar luister het vaker en je begint de pure klasse van Sonic Syndicate te ontdekken.
Vet!