Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-05-2021

Nuclear Blast Allstars - Into The Light
Jaar van release: 2007
Label: Nuclear Blast Records
Nuclear Blast Allstars - Into The Light
In 2005 werd Roadrunner Records 25 jaar en dat werd gevierd met het album The All-Star Sessions dat onder de banner Roadrunner United aan de man werd gebracht. Dit album bevatte speciaal voor de gelegenheid geschreven materiaal waarbij een hele rits Roadrunner artiesten een gastrol vertolkten. In 2007 bestaat Nuclear Blast 20 jaar en dat willen ze vieren met een ongeveer soortgelijk initiatief. Voor de ‘bandnaam’ kozen ze voor het originele Nuclear Blast Allstars en de titel van het album werd Into The Light.

Het verschil met de Roadrunner editie zit in het feit dat dit album maar door één persoon is geschreven en dat het geheel is ingespeeld door dezelfde kleine band. Enkel de zangers in elke song roteren. Dat het label uit Donzdorf niet uit idioten bestaat, kan je afleiden dat ze ervoor gekozen hebben om heel dit project in handen te geven van gitaarvirtuoos Victor Smolski. En iedereen die een soloplaat, een igitaarinstructie dvd of een later album van Rage in zijn bezit heeft, weet dat dit de perfecte keuze is. Victor is namelijk naast een goed songschrijver ook een meester in het verzinnen van superriffs en originele solo’s.

Victor heeft vlotte power metal songs geschreven die soms mierzoet zijn (Dirty Wings), maar vaak ook lekker thrashy (Bloodsucker), heerlijk episch (Death Is Alive) en soms opvallend modern (Eternally) klinken. De keuze van zangers (en zangeres, want Tarja Turunen laat ook weer wat van zich horen) is wel wat voorspelbaar, maar iedereen zet een degelijke prestatie neer.

Hoewel dit album zeker geen klassieker is, is het geheel toch interessant door het heerlijke gitaarspel van Smolski. Zonder hem zou dit een weinig spectaculair geschenk zijn, maar met hem is het album toch zeker één luisterbeurt waard. Fans van de lichtere bands op Nuclear Blast zullen dit wel smaken, de liefhebbers van het hardere werk moeten wachten op de donkere tweelingbroer Out Of The Dark. Deze is door Peter Wichers (Soilwork) geschreven en komt later dit jaar uit. Laten we maar eindigen met ‘hiep hiep hoerah!’.

Tracklist:
1. Dirty Wings (feat. Tobias Sammet)
2. Terrified (feat. Peter “Peavy” Wagner)
3. Ruling The World (feat. Tony Kakko)
4. Death Is Alive (feat. Mats Leven)
5. Bloodsucker (feat. Marcel “Schmier” Schirmer)
6. Slaves To The Desert (feat. Hansi Kürsch)
7. A Perfect Day (feat. Andi Deris)
8. Eternally (feat. Oddleif Stensland)
9. Inner Sanctuary (feat. Marco Hietala)
10. In The Picture (feat. Tarja Turunen)

Score: 78 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 24 mei 2007

Koop dit album in

Meer Nuclear Blast Allstars:

[ Terug naar de Album Reviews ]