Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-10-2021

Joe Lynn Turner - Second Hand Life
Jaar van release: 2007
Label: Frontiers Records
Joe Lynn Turner - Second Hand Life
Hoe je het draait of keert, Joe Lynn Turner is een fenomeen; een vent met een enorm gave stem die ons al jaren lang pleziert in diverse bands en soloprojecten. Het vorig jaar uitgekomen Sunstorm-schijfje ging er als koek in dus dat beloofde wat voor de nabije toekomst. Al in een vroeg stadium na de release van Sunstorm gaf Joe aan dat hij alweer aan het opnemen was. Dát is snel... En dat blijkt (helaas).

Ondanks hallelujahberichten tot nog toe over deze release moet ik zeggen dat dit schijfje me niet zo overweldigt. Op opener Love Is Life na, want dat is een traditionele, zoals-we-het-graag-horen track vol bombast en muzikaliteit. Titeltrack Second Hand Life klinkt ook aardig maar niet origineel en spectaculair. Dan volgt een winterslaap van een nummer of drie todat Over The Top in ieder geval zorgt voor een lekkere rocker. Verder weinig originaliteit, en dat is jammer bij zo een klassezanger.

Goed voor op de achtergrond maar geen luisterplaat wat mij betreft. JLT kan veel beter dan hij hier laat horen, en ook qua composities. Ik hoop dat hij nu genoeg tijd neemt om te sleutelen aan nieuwe composities met òf meer pit òf een grotere mate van originaliteit want ik hoor teveel Rainbow en Whitesnake terug, en dat heeft hij niet nodig.

Tracklist:
1. Love is Life
2. Got Me Where You Want Me
3. Second Hand Life
4. In Your Eyes
5. Blood Red Sky
6. Stroke of Midnight
7. Over the Top
8. Cruel
9. Sweet Obsession
10. Love Is On Our Side
11. Two Lights (European exclusive bonus track)

Score: 68 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 21 mei 2007

Koop dit album in

Meer Joe Lynn Turner:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Webracer op 19-06-2007 om 11:23u
Score: 90 / 100

Blijkbaar had Hans stoppen in zijn oren want de laatste van Joe Lynn Turner is een echte knaller. Enkel de 2 laatste songs vallen wat uit de boot. Voor de rest heerlijke AOR afgewisselt met Classic Rock. Er zijn inderdaad heel wat Rainbow/Deep Purple invloeden maar dat is voor de fans pas smullen.