Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-10-2021

Stan Bush - In This Life
Jaar van release: 2007
Label: Frontiers Records
Stan Bush - In This Life
Stan Bush is een begrip in AOR land. Naast het uitbrengen van meerdere soloplaten heeft dit heerschap samengewerkt met schrijvers als Jim Vallance, Jonathan Cain en Paul Stanley, en heeft hij o.a. getourd als opener voor Survivor; ook was hij midden jaren '90 beoogd zanger voor Foreigner, wat ik gezien zijn vocale prestaties op dit album niet vreemd vindt.

Het bevreemde me wél, dat Stan nooit zanger van een bekende band is geworden. Luisterend naar zijn meest recente kunststukje zou een dergelijke positie hem zeker niet misstaan. Gaandeweg het album blijft een oerdeglijke AOR indruk achter, met uitschieters en een klein uitglijdertje

Opener I'll Never Fail is een juweel van een opener, waarbij ik eerlijkheidshalve moet zeggen dat het bombastische intro een nóg beukender nummer beloofde, maar desalniettemin zeer goed te pruimen. Voor het overige vond ik nog bijzonder de song This Moment; het intro en de coupletten zijn wat gewoontjes, dan zijn er nog de bruggetjes naar het refrein die al een stuk interessanter klinken, maar dan het refrein... MAN wát een energie, wát een melodie... werelds! Het is net of dit zo'n nummer is van aan elkaar gelaste elementen uit een demo-tijdperk, wat uiteindelijk toch wel jammer is want dat refrein verdient veel beter! Over You zou een goede single voor de Amerikaanse charts zijn, en met Southern Rain levert Stan een weliswaar obligate maar wonderschone akoestische ballad af.

Voor de AOR liefhebber toch wel verplichte kost; naast de sublieme en aangename zang is ook het gitaarwerk van Holger Fath zeer goed te absorberen.

Tracklist:
1. I`ll Never Fall
2. I Got A Thing For You
3. I Can`t Cry
4. This Moment
5. Waiting For You
6. The First Time
7. Long, Long Way
8. Over You
9. Take It All The Way
10. In This Life
11. Southern Rain

Score: 83 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 14 mei 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van darker op 14-05-2007 om 20:46u

leuk dat dit soort cd's op deze site besproken!