Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Antigama - Resonance
Jaar van release: 2007
Label: Relapse Records
Antigama - Resonance
Was het uit 2005 stammende Zeroland al een aangename verrassing vol met redelijk progressieve grindcore, de opvolger Resonance is ook zeker niet misselijk.

De basis van dit viertal uit Warschau is nog altijd op Napalm Death geschoeide razende grindcore. En de eerste 7 nummers van dit album staan dan ook bol van de relatief korte sonische uitbarstingen vol met spastische breaks. Echter vanaf het 8e nummer, het experimentele intermezzo Barbaplex, lijkt de band over te stappen op een wat experimentelere koers. Het doomy Psychonaut klinkt meer als Mastodon, After heeft een erg catchy groove terwijl Asylum weer meer klinkt als een samenwerking tussen Mr Bungle en Dillinger Escape Plan. Wat verder opvalt is de uitstekende productie en het prima spel van de heren, vooral de drummer weet duidelijk goed hoe hij zijn ledematen moet gebruiken.

Ik vermoed dat de overstap van het kleine Selfmadegod –Kombo label naar het grotere Relapse label deze Polen geen windeieren zal leggen. Antigama zal waarschijnlijk snel in een adem met illustere labelgenoten als Cephalic Carnage, Pig Destroyer, Car Bomb en Dillinger Escape Plan genoemd gaan worden. Een uitermate vermakelijk schijfje dit Resonance en een aanrader voor liefhebbers van eerder genoemde bands.

Tracklist:
1. Pursuit
2. Seismic Report
3. Ecstasy
4. Neutral Balance
5. Order
6. Pending
7. Remembering Nothing
8. Barbapapex
9. Psychonaut
10. No
11. After
12. By And By
13. Shymrok
14. Types Of Waste
15. Asylum
16. Unreachable
17. Stars

Score: 80 / 100

Reviewer: Armand
Toegevoegd: 13 mei 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]