Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

19-10-2021

U.D.O. - Mastercutor
Jaar van release: 2007
Label: AFM Records
U.D.O. - Mastercutor
Na de zeer gesmaakte reeks van Accept reünieconcerten had ik wel een nieuwe Accept worp verwacht. Maar nu kun je in de winkels toch weer een nieuw soloalbum van onze kleine Duitse drilboor aanschaffen. Niet dat dit een ramp is, want de recentere albums van deze legendarische heavy metal zanger waren best te pruimen. En ook deze twaalf nieuwe songs luisteren lekker weg.

Het album opent verrassend genoeg uitstekend met het opzwepende titelnummer en met de niet meer uit je hoofd te branden single The Wrong Side Of Midnight. Daarna zakt het niveau echter in en volgen enkele zeer standaard U.D.O. songs zoals hij er al honderd heeft geschreven. Maar met Walker In The Dark en Master Of Disaster volgen weer twee verrassingen want deze song zijn lekker hard en worden doorspeent met industrial en Rammstein invloeden. Daarna volgt echter de vreselijke ballade Tears Of A Clown die er enkel voor zorgt dat het glazuur spontaan van je tanden springt. Hierna kabbelt het album wat verder om met Crash Bang Crash nog spetterend te eindigen.

Een paar supersongs, een paar leuke verrassingen en een rits standaard en ietwat saaie songs. Mastercutor is dus een typische U.D.O. plaat geworden waarmee elke fan weer blij zal zijn. En bij elkaar opgeteld, is dit album weer een stukje sterker dan zijn voorganger en is de missie dus geslaagd. En zolang onze kleine vriend dit niveau blijft handhaven, moet hij van ons nog lang niet op pensioen. Integendeel.

Tracklist:
1. Mastercutor
2. The Wrong Side of Midnight
3. The Instigator
4. One Lone Voice
5. We Do - For You
6. Walker of the Dark
7. Master of Disaster
8. Tears of a Clown
9. Vendetta
10. The Devil Walks Alone
11. Dead Man's Eyes
12. Crash Bang Crash

Score: 79 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 7 mei 2007

Koop dit album in

Meer U.D.O.:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Rinus op 09-05-2007 om 23:06u
Score: 60 / 100

Udo is accept als ik deze CD hoor. Het is wel een stuk harder. Maar toch. De Accept van breaker en restless and wild was wel tig keer beter. Leuk om een enkele keer te horen.

Reactie van Een Metalfan op 29-05-2007 om 21:12u
Score: 2 / 100

wat een kut nummer(master of disaster), en wat een kut stem heeft die gast