Enquête

Deze zomer gaat Iron Maiden in het Gelredome en op Graspop overwegend oude klassiekers spelen. Daarna wil de band echter tijdens een (intiemere) zaaltournee het recente dubbelalbum Senjutsu integraal spelen. Kijk jij daar naar uit?

Ja, ik wil Senjutsu graag in zijn geheel live horen
Heel Senjutsu hoeft van mij niet zonodig, maar ik ga toch wel
Ik moet er nog eens over nadenken of ik naar die tournee wil
Ik zou het op een festival bekijken, maar ga niet naar een aparte zaalshow
Ik vind Iron Maiden live leuk, maar sla de Senjutsu-tour liever over
Ik ga alleen naar shows waarbij Iron Maiden vooral oude nummers speelt
Ik hoef Iron Maiden sowieso niet (meer) live te zien, ongeacht de setlist
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  24 februari:
 • Atheist, Cadaver, Hideous Divinity, From Hell en Typhus
Kalender
Vandaag jarig:
 • Daniel Brennare (Lake Of Tears) - 50
 • David Byron (Uriah Heep)† - 75
 • Hans Åge Holmen (Gaia Epicus) - 53
 • John Myung (Dream Theater) - 55
 • Michael Kiske (Helloween) - 54
 • Nigel Glockler (Saxon) - 69
 • Tanya Candler (Kittie) - 39
 • Witold "Vitek" Kieltyka (Decapitated)† - 38

Vandaag overleden:
 • Sean Reinert (Cynic) - 2020
Review

Intense - As Our Army Grows
Jaar van release: 2007
Label: Napalm Records
Intense - As Our Army Grows
Met de komst van bands als Dragonforce en Shadow Keep begon Engeland ook weer een woordje mee te spreken op het gebied van power metal. Men wist er zelfs in te slagen om de grenzen van het genre te verbreden.
Het eveneens Engelse Intense pakt de zaken dan toch wat traditioneler aan. Met dit tweede volledige album laat men namelijk weinig nieuws horen.

Gebrek aan originaliteit hoeft binnen bepaalde genres geen probleem te vormen. Echter moet je binnen een uitgemolken genre als power metal wel van zeer goede huize komen.
Op zich is er weinig mis met dit As Our Army Grows. De nummers zijn vlot, pakkend en de muzikanten beheersen de instrumenten tot in de puntjes.
Eigenlijk is dat op elke release vandaag de dag wel het geval, maar het gaat er natuurlijk om of de band er nog een eigen draai aan weet te geven.

Helaas blijkt dat niet het geval te zijn. Hoewel de composities allemaal behoorlijk goed zijn, is er niets wat we nog niet eerder hebben gehoord.
Men haalt de mosterd voornamelijk weg bij landgenoten als Iron Maiden en Judas Priest. Daar overheen zijn invloeden uit de meer duistere US power metal gegoten. Muzikaal is het een bekend recept. Dus veel flitsend gitaarwerk, snelle drumpartijen en episch getinte zang. De zanger vormt helaas een zwakker punt, aangezien de beste man een nogal doordeweekse stem heeft.

Qua productie zit het allemaal wel goed bij deze band, maar je zou toch verwachten dat bands binnen het genre vandaag de dag toch beter weten. Men speelt zoals duizend andere bands grandioos op safe en durft maar weinig eigen smoel te tonen.
Daarom is deze plaat niet veel meer dan de zoveelste leuke melodieuze power metal release. Leuk is echter al lang niet meer genoeg. Waarschijnlijk zal deze release dan ook vlot in de vergetelheid raken.

Tracklist
1. Anger of the Ancients
2. Mirror Shroud
3. Our Last Hope
4. You Die Today
5. Insanity's Call
6. Temptress
7. Fear is Not Enough
8. Trojan Transmission
9. Strange New World
10. Long Live the New Flesh

Score: 70 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 21 april 2007

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.