Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-10-2020

Divercia - Modus Operandi
Jaar van release: 2002
Label: Hammerheart Records
Divercia - Modus Operandi
Er was eens een band uit Finland genaamd Lost In Twilight. Ze begonnen een jaar of 5 geleden, hebben in ieder geval een minicd uitgebracht, maar ze vonden het tijd om van naam te veranderen. Ze vonden de naam Lost In Twilight niet meer bij de muziek passen. Tegenwoordig gaan ze onder de naam Divercia door het leven, en met Modus Operandi hebben ze hun debuutalbum afgeleverd.

Dat Divercia uit Finland komt is goed te horen in de muziek. De band is duidelijk beinvloed door Finse bands als Children Of Bodom en Nightwish, maar weet dit op een goede manier te combineren. Ze hebben de kracht van CoB en de melodie van Nightwish genomen, en daar nog wat eigen ingredienten aan toegevoegd.

Na de intro begint het album met Transylvanian (Love). Snelle drums met erbovenop een lekkere melodie. Dan verwacht je een hele brute zang, of juist een zangeres, maar het wordt geen van beide. Zanger Jyri Aarniva heeft een uiterst kalme stem, die gek genoeg erg goed op de muziek past. Op de niet al te harde nummers werkt zijn stem heel rustgevend tussen alle melodieën, en op de snellere nummers zoals The Heart Of Atlantis bevat zijn stem toch wat meer emotie.

Een paar nummers stonden al op de Planeteer minicd die de band onder hun vorige naam Lost In Twilight uitgebracht heeft. Het rustige As Mist Descends is wel het tegenovergestelde van de snellere en agressievere Planeteer en Vaya Con Diablos, waarop ook een veel andere zangstijl te horen zijn; niet de kalme, monotone zang zoals eerder op het album, maar black metal achtige screams. Dit wordt dan weer afgewisseld met de normale cleane zang.

Modus Operandi is een erg goed debuutalbum geworden, al is het minder divers dan de bandnaam zou doen vermoeden. Ja, er is een goede afwisseling tussen rustige en hardere nummers, maar de band had iets meer variatie mogen aanbrengen in de melodieën. Deze lijken, voornamelijk door het vele gebruik van keyboards, erg veel op elkaar.

Tracklist:
1. Lead In
2. Transylvanian (Love)
3. Everlasting
4. The Heart Of Atlantis
5. As Mist Descends
6. Modus Operandi
7. To Forgive
8. Hollowed
9. Eighthundred And Seventynine
10. Vaya Con Diablos
11. Planeteer

Score: 83 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 19 juli 2002

Koop dit album in

Meer Divercia:

[ Terug naar de Album Reviews ]