Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2020

Crusader - Skin Clad
Jaar van release: 2007
Label: Shiver Records

Crusader - Skin Clad

Al sinds ik Crusader een aantal jaren terug live heb zien optreden met hun geweldige nummer Flowers of War van hun voorgaande album, draag ik deze band een warm hart toe. Met solide klassieke heavy metalnummers weten zij van hun shows een waar feestje te maken. Skin Clad is hun derde volledige album. Het is echter wat jammer dat deze feestelijke release gepaard gaat met het vertrek van Filip Lasseel, die ook verantwoordelijk was voor de muziek en de teksten.

Skin Clad staat net zoals voorgaande albums bol van traditionele heavy metalnummers. Wat dat betreft weinig verrassends. Dit keer is er echter meer gebruik gemaakt van keyboards wat goed is terug te horen tegen het einde van het album in de beide Confessions. De diverse songs zijn over het algemeen aardig, met het beste werk aan het begin van Skin Clad met bijvoorbeeld het uptempo nummer A Pure Heart. Tegen het einde verliezen de songs aan kracht, en Leprechauns is een vreselijk vreemde eend in de bijt, die eigenlijk niet tussen de rest van het album past.

Crusader is niet de beste metalband ter wereld, maar staat wel garant voor een fijn partijtje heavy metal. Datzelfde geldt voor hun meest recente album.

Tracklist:
1. Casualty
2. The Catcher
3. A Pure Heart
4. Arigatou
5. My Father, My Friend
6. My Mother, My Meadow
7. Hey You
8. Leprechauns
9. The Confession - Part I
10. The Confessions - Part II

Score: 73 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 4 april 2007

Koop dit album in

Meer Crusader:

[ Terug naar de Album Reviews ]