Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

Always Fallen - No Mercy For Sinners
Jaar van release: 2007
Label: Eigen beheer
Always Fallen - No Mercy For Sinners
Always Fallen is geïnspireerd door grote bands als Metallica, Exodus en Slayer, terwijl ik me moeilijk kan voorstellen dat ook Megadeth niet enige invloed heeft gehad op de sound van deze band. Sterker nog, Megadeth zou nog groter zijn geworden als Dave Mustaine zich zou beperken tot het spelen van gitaar en de zang overliet aan Kenny Devos!

De gitaarriffs op No Mercy For Sinners zijn venijnig, de zang scherp en het energie-level hoog. De vijf rechttoe rechtaan thrash-songs op deze eerste demo steken goed in elkaar en doen wat ze moeten doen: knallen. Devos heeft een echte thrash-strot en afgaand op zijn zangprestaties op No Mercy For Sinners zou je niet denken dat je hier met een 24-jarige te maken hebt.

Het vijftal heeft mijns inziens de juiste koers gevonden. De productie is hier en daar nog niet helemaal af, maar daar kan een platenmaatschappij in de toekomst wel wat aan veranderen. Muzikaal moet Always Fallen absoluut niet afwijken waar men mee bezig is, want deze eerste demo klinkt veelbelovend!

Tracklist:
1. No Mercy
2. Who Gave Witness
3. Betrayal
4. Politically Incorrect
5. Friend Or Foe

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 29 maart 2007

Meer Always Fallen:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van KoenM op 29-03-2007 om 23:34u

Heb ze vorig jaar nog eens geboekt als afsluiter na de headliner van een studentenfestivalletje en afgelopen zomer ze nog eens gezien in cafe The Black Lotus in Terneuzen. Je kon duidelijk horen dat Jens een talent heeft voor het schrijven van thrashriffs. Alleen de andere gitarist en bassist moeten nog dringend aan hun podiumpresentatie werken. Vooral de rtm gitarist stond gewoon ergens tegenaan te leunen met z'n haar in een staart. Kom nou, dit is thrash! Ik ben wel benieuwd naar de nieuwe zanger, want toen ik ze zag zong Mike nog bij ze. Ga dit plaatje eens proberen opsporen.