Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

12-05-2021

Thought Chamber - Angular Perceptions
Jaar van release: 2007
Label: InsideOut Music
Thought Chamber - Angular Perceptions
Gitarist Michael Harris was het beu om altijd alles maar zelf te doen. Gitaarspelen, bassen, zingen, drums programmeren en piano spelen. Niet dat hij dat slecht deed, want zo kreeg het in 2003 onder eigen naam verschenen Words Collide een score van 82 op dit e-zine. Maar toch wilde hij graag met andere muzikanten werken en zodoende formeerde hij met Thought Chamber een volledige band die onmiddellijk een platencontract scoorde bij het proglabel per uitstek.

En dat zegt wel wat over de kwaliteit van deze band. Harris trekt uiteraard veel aandacht met zijn fantastisch gitaarwerk dat niet moet onder doen voor Michael Romeo van Symphony X. Hij wisselt ook flitsend van stijl af: naast harde, maar doordachte en complexe riffs, zet hij eveneens graag zijn jazzrock-verleden in de verf. Met enkele lichtsnelle arpeggio’s laat hij ook horen hoe Malmsteen anno 2007 had kunnen klinken als hij niet veranderd was in een lui varken met een torenhoog ego. Laat de haatmails maar komen.

De zanger van deze stoere en vrij ingewikkelde progmetal is Derek Blackley van Enchant die zoals de kenner wel weet een stoere strot heeft. Ook de overige muzikanten zijn gewoon profs en dit in combinatie met de raadselachtige teksten maakt Angular Perceptions tot een zeer aangenaam stukje nijverheid. Progmetal van enig niveau dus.

Tracklist:
1. Premonition
2. Sacred Treasure
3. A Legend‘s Avalon
4. Balance Of One
5. Nr. Qwinkle‘s Therapy
6. Transmigration Of Souls
7. God Of Oblique
8. Silent Shore
9. Accidently On Purpose
10. A Mind Beyond

Score: 83 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 15 maart 2007

Koop dit album in

Meer Thought Chamber:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van justin op 26-03-2007 om 22:46u

Hoi Kristof, De zanger van Enchant is Ted Leonard. Een technische zanger met een hoge kopstem. Groeten: Justin.

Reactie van Patrick op 27-03-2007 om 09:44u
Score: 95 / 100

Inderdaad Justin. Je bent me net voor. Wat een verrassing deze superband met geweldige gitarist (Harris). Geweldige plaat en direct viel me ook de zang op. Een bekende stem en dit is dus inderdaad de heer Leonard. Echte aanrader voor de progmetalfans

Reactie van rocktom op 14-04-2007 om 16:40u
Score: 85 / 100

IDD een zeer goed album. De songs zitten goed in elkaar, goede zanger en ook de rest van de band verstaat prima zijn vak. Eindelijk weer eens een lekker stukje progmetal. Tot nu toe geen slecht jaar met ook de recente releases van Threshold en Redemption.

Reactie van Michael op 02-08-2007 om 13:47u

De ritmesectie is afkomstig van de band Haji's Kitchen! Wie kent deze grootheden nog? Tegenwoordig heten ze Haji...