Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Existence Denied - All In Despair
Jaar van release: 2006
Label: Eigen beheer
Existence Denied - All In Despair
Elke metalfan heeft ooit wel geheadbangd of meegebruld tijdens een Iron Maiden klassieker. Daar durf ik mijn hand in het vuur voor te steken. Ook de vier leden van het Nederlandse Existence Denied hebben vast de nodige Maiden elpees grijsgedraaid want op hun eerste demo spatten de invloeden van onze Britse Maagden.

Niet dat ze een pure heavy metalband zijn want ze wisselen graag van subgenre af. De sterkte blijft echter het Maidenesque gitaarwerk van Robbert dat gewoon lekker in het gehoor ligt. De songs blijven ook wel hangen, maar de uiterst matige schreeuwzang van Dennis maakt veel kapot. Het materiaal zit ook te voorspelbaar in elkaar en voor een doorwinterde metalliefhebber zal dit allemaal niet zo hoeven. Maar als ze live even enthousiast te werk gaan, mogen ze van mij op in het plaatseljike café wel komen optreden. Ik zal dan wel aan de bar zitten.

Tracklist:
1. Till Death Do Us Part
2. Existence Denied
3. Rivals At Sea
4. Sacrifice Of Faith

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 4 maart 2007

Meer Existence Denied:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van voltage op 07-03-2007 om 23:34u

Kijk, over smaak valt niet te twisten maar om Existence denied te vergelijken met Iron maiden????De meeste reviews hebben het over een zweedse sound (In flames,dark tranquility,at the gates) met heavy metal (iced earth) gemixt,dus met deze bespreking kunnen we helaas niks.Wij zijn dus duidelijk beinvloed door zweedse melodieuze death metal,ook wat zang betreft,en wij vinden het jammer dat door deze bespreking mensen het idee krijgen dat wij heavy metal in de Maiden stijl maken,mvg Existence Denied